Gönderenin amacı, arzusu ve ihtiyacının tam ve açık bir şekilde, doğrudan alıcıya iletebilecek şekilde formüle edilmesine olanak veren sözlü iletişim biçemine ne ad verilir?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap: A) Dar kapsamlı sözlü iletişim
Kendilerine kayıtsız ve duygusuz davranılmasından hoşlanmayan insanlar hangi kişilik özelliğine sahip olarak adlandırılır?
Doğru Cevap: B) İlişkilendirici kişilik özelliğine
Konuşma sesinin niteliği, türü, yüksekliği, konuşma biçemi, ritim ve vurgulama gibi uyak özelliklerini içeren sözsüz iletişim sınıflandırması aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: C) Paradil
Aşağıdakilerden hangisi bireyin iletişim biçemine etkisi olduğu düşünülen kişilik özelliklerinden değildir?
Doğru Cevap: A) Sorgulayan kişilik
Açıklayıcı kişilik özelliğine sahip biri için hangisi ya da hangileri doğrudur? I- Heyecanlı, karşıdakinin kim olduğunu öğrenmek isteyen bireylerdir. II- Konuşma sırasında karşıdakini sıkacak kadar uzun açıklamalar yapabilirler. III- Alkışlanmaktan ve taktir edilmekten hoşlanırlar. IV- Amaç ve sonuç yönelimlidirler. V- Çok miktarda veriye ihtiyaç duyarlar.
Doğru Cevap: E) I-II-III
Aşağıdakilerden hangisi hukuksal nedenlerle kültürlerarası karşılaşmalarda bulunan yargıç, sanık, tanık ile savunma ve iddia makamlarındaki bireyler için dikkat edilmesi gereken bir etkendir?
Doğru Cevap: A) Kültürel farklılıklar
I. Sözlü bağlam II. Niteliksel bağlam III. İlişkisel bağlam IV. Sembolik bağlam V. Niceliksel bağlam Farklı kültürlere mensup iki kişi, bir toplantı odasında karşılaştıklarında, yukarıda bağlamlardan hangileri dikkate alınmalıdır?
Doğru Cevap: C) I, III ve IV
Aşağıdakilerden hangisi paradil ile ilgili sözsüz iletişim biçemlerinden değildir?
Doğru Cevap: D) Baş hareketleri
Aşağıdakilerden hangisi sözsüz iletişim davranışı değildir?
Doğru Cevap: A) Sohbet
I. Öğrenme yolu II. Öğrenme yöntemi III. Öğrenme yeri IV. Öğrenme süresi. Yukarıdaki ifadelerden hangisi veya hangileri Enformasyon Sistemleri Kuramı’na göre öğrenme sürecinde kültürden kültüre farklılık gösteren özelliklerdendir?
Doğru Cevap: E) I, II ve IV
Bireylerin iletişim yeterliğini gösteren kriterler aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
Doğru Cevap: A) 1- Bireylerin amaçlarını formule etme ve onlara ulaşmaları2- Diğerleriyle etkin şekilde işbirliği yapmaları3- Bu becerilerini değişen koşullarda gösterebilmeleri
XIX. yy dan itibaren farklı kültürlerden insanlar birarada yaşamaya başlamıştır. Bu durum farklı alanlarda olumsuz etkileşime yada o kültürleri daha detaylı olarak incelemeye neden olmuştur. Bu durumun aşağıdaki alanlardan hangisini/hangilerini daha fazla etkilediği gözlenmiştir?I. Turizm ve Pazarlama II. Sağlık III. Eğitim IV. Hukuk V. Sanat
Doğru Cevap: C) II, III ve IV
I. İlgisizlik mesafesi II. Sakınma mesafesi III. Aşağılama mesafesi Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri öteki ile arasına mesafe kotan bireylerde gerçekleşen tutumlardandır?
Doğru Cevap: E) I, II ve III
Aşağıdakilerden hangisi iletişim yeterliği bakımından uygunluğun öğelerinden biri değildir?
Doğru Cevap: D) Etkinlik
“İnsan toplulukları tarafından, insanın temel gereksinmelerini karşılamak üzere üretilen, yaratılan her türlü insan yapısı ürünler bütünü” olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: A) Kültür
Aşağıdaki turizm çeşitlerinden hangisi olumlu ülke imajının oluşmasında önemli bir role sahiptir?
Doğru Cevap: D) Kültür turizmi
Heyecanlı, karşıdakinin kim olduğunu öğrenmek isteyen, konuşma sırasında karşıdakini sıkacak kadar uzun açıklamalar yapan, kendi fikir ve düşüncelerini satmaya çalışan ve kendi anlattıklarından heyecanlanan kişiler hangi kişilik özelliğine sahiptir?
Doğru Cevap: A) Açıklayıcı kişilik özelliği
Kalıp düşüncelerinden arınmış turistlerin ilgi gösterdiği turizm türü aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: B) Kültür turizmi
Bireylerin, tanımadıkları bir toplumsal çevreye uyum sağlamakta zorlanmaları sonucunda içine girdikleri bunalım ve gösterdikleri tepkiler aşağıdaki kavramlardan hangisini açıklamaktadır?
Doğru Cevap: A) Kültür şoku
İletişimin hangi bileşeninin hangi durumlarda ve hangi sıra ile kullanılacağını belirleyen şeye tek tek ...................... denir. Yukarıdaki ifadede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi en doğru tamamlar?