logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - İşletmelerde Eğitim ve Geliştirme

Soru 1:

Son araştırmalara göre koçluk uygulamasının etkisi yaklaşık kaç yıl sürmektedir?

Soru 2:

Geliştirme sürecinde iyi bir koçun yapması gerekenler aşağıdakilerden hangisi değildir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi düz anlatım kullanılırken dikkat edilecek hususlardan biri değildir?

Soru 4:

Eğitim sonuçlarının değerlendirilmesi sürecinde hangi aşama kullanılırsa kullanılsın, işlevsel bir değerlendirme yapabilmek için uyulması gereken bazı temel ölçütler bulunmaktadır. Hangisi bu temel ölçütlerden birisi değildir?

Soru 5:

Öğrenmenin iş yaşamına transferinin değerlendirilmesini kapsayan sistemin geliştirmesine dönük olarak yapılan değerlendirme aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Coğrafik olarak birbirinden uzak yerlerde bulunan insanları teknolojik olarak bir araya getirerek toplantı yapmalarına olanak sağlayan elektronik toplantı sistemlerine ne ad verilir?

Soru 7:

Bir işletmenin Ar-Ge mühendislerinin bir araya gelip “Proje Geliştirme” konusunda eğitim istemeleri, hangi gereksinim türüne örnektir?

Soru 8:

Koçluk sürecinin aşamaları hangisinde doğru sıra ile verilmiştir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi kişisel gelişimin etkinliklerinin özelliklerindendir?

Soru 10:

"Değerli olduğu varsayılan bir kişinin potansiyelini geliştirici yardımlar sunarak bulunduğu noktadan ileri bir noktaya ulaşmasını sağlayacak yönlendirmeli hizmet" olarak tanımlanan gelişim yöntemi hangisidir?

Soru 11:

Eğitim programları devam ederken yapılan, amaçlara ne derece ulaşıldığını ve kullanılan öğretim yöntemlerinin ve stratejilerinin uygunluğunu saptamaya ilişkin değerlendirme hangisidir?

Soru 12:

Türkçe’de çabuk kelimesinin Hawaii yerli dilindeki karşılığından adını alan, kullanıcıların web içeriği oluşturmalarına ve düzenlemelerine olanak veren yazılım hangisidir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi yaşam koçluğu ile ilgilidir?

Soru 14:

Bireylerin kazanması gereken bilgi, beceri ve tutum gibi davranışları kapsayan, kavramlar, olgular, ilkeler, yaklaşımlar, değerler, ölçütler, kuramlar ve genellemeler gibi bilgi birikimlerinin sistemli bir biçimde birleşmesi ile oluşan yapıyı ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Verileri bilgisayarda ya da harici ortamlarda saklamaya yarayan birimlere ne ad verilir?

Soru 16:

Mentorluk sisteminin odağında bir kişiyi tam ve bütün olarak geliştirme düşüncesi vardır. Bu amaca yönelik iş dünyasında yaygın olan mentorluk teknikleri vardır. “Öğrenme sürecindeki bir kişiyle yan yana ilerleme ve onu sürekli destekleyerek gelişimi için yoğun çaba gösterme hatta kendini adamadır. Bu teknikte mentor, öğrencisinin her adımda yanında yer alır ve onun gelişimine odaklanır.” Anlatılan teknik hangisidir?

Soru 17:

Öğretme-öğrenme süreçlerinde kullanılacak olan materyallerin tasarımının yapıldığı aşama aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi takım çalışması uygularken dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir?

Soru 19:

Ölçme aracının hatasız ölçme gücüne ne ad verilir?

Soru 20:

ETİ şirketin bugün ve gelecekteki gereksinimlerini karşılamak üzere yapılandırılmış eğitim ve gelişim sürecinde hangi yaklaşım ile birey, takım, yönetim ve organizasyon olarak öğrenme kültürünün yaygınlaşması hedeflenmektedir?