logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Görüşme Teknikleri

Soru 1:

Algılama, seçme, düşünme, yorumlama süreçlerinde ürettiği anlamlı iletileri simgeler aracılığı ile gönderen iletişim öğesi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

Görüşme ve sohbet havramları arasındaki en temel fark aşağıdakilerden hangisinde belirtilmektedir?

Soru 3:

Çevredeki özelliklerin, niteliklerin, nesnelerin, yani değişkenlerin gözlenerek sembollerle, özellikle de sayı sembolleriyle ifade edilmesi aşağıdakilerden hangisiyle tanımlanır?

Soru 4:

Gerçek hayattaki nesne ile varoluşsal bağlantısı olan, örneğin, haber amaçlı kullanılan  tamtam sesi ya da ders zilinin çalması aşağıdakilerden hangisine işaret etmektedir?

Soru 5:

I. Kendinizde başlar. II. Diğerlerini içerir. III. Karmaşık bir süreçtir. IV. Kaçınılmazdır, geriye döndürülemez ve tekrar edilemezdir. V. Değiş-tokuş sürecidir. Yukarıdakilerden hangileri iletişim ilkelerindendir?

Soru 6:

Hangi kurama göre, bütün davranışlar gibi sorunlu davranışlar da öğrenilmiştir. Özellikle korku, kaygı gibi duygu durumları öğrenme süreciyle gerçekleşir?

Soru 7:

Görüşmecinin, başvuranın sorunlarıyla başadebilmesi için onun olumlu özelliklerini ön plana çıkarması hangi temel uygulama ilkesi ile ilgilidir?

Soru 8:

“İletişimin miktarının artması daha etkili bir iletişim kurduğumuzun göstergesi olamaz” cümlesi iletişimin hangi ilkesini ifade etmektedir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi görüşme tekniğinin üstün yanları arasındadır?

Soru 10:

Patton’un ifadesiyle, görüşmenin hem sanat hem de bilim olarak tanımlanmasını sağlayan niteliklere aşağıdakilerden hangisi dahil değildir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi iletişim bağlamını oluşturan boyutlardan biri değildir?

Soru 12:

Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 13:

I. Kendi kendinize bakışınızı geliştirir. II. Diğer insanların kişiye bakışını iyileştirir. III. İnsanın ilişkileri hakkında bildiklerinin artmasını sağlar. IV. İş görüşmelerinde büyük avantaj sağlar. V. Mesleki yaşantıda başarılı olmanın yolunu açar. Yukarıdakilerden hangileri iletişim konusunda çalışmanın sağladığı faydalardandır?

Soru 14:

Görüşmeyi sohbetten ayıran en önemli özellik aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

"Başvuran, uzmanı baba figürü olarak algılayabilir."Yukarıdaki ifade başvuran ile görüşmeci arasındaki hangi yardım ilişkisine bir örnektir?

Soru 16:

“Sosyal hizmetin nihai hedefi değişim yaratmaktır. Değişim yaratma sürecinde görüşme tekniği uygulanırken ........................................ yaşamsal bir öneme sahiptir. C¸ünkü uygulama sürecinin başlangıcından sonuna değin, taraflar bir ilişki içinde bulunacaktır.” Yukarıda boşluğa temel uygulama ilkelerinden hangisi gelmelidir?

Soru 17:

Başvuran: Annemin ölümünden sonra hiç kendime gelemedim, sürekli ağlıyorum. Görüşmeci: Bu durum sizi derinden etkilemiş olmalı. Yukarıda verilen örnek aşağıdakilerden hangisine örnektir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi görüşmeyi sohbetten ayıran en önemli farktır?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi görüşmecinin kullandığı yansıtma becerisinin yararlarından birisi değildir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi görüşmeler sırasında olası yanlış anlaşılmaların ve eksik bilgi toplama sebeplerinden biri değildir?