logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Halkla İlişkiler

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangi dönemde meslek hakla ilişkiler olarak adlandırılmaya başlamıştır?

Soru 2:

Bu kavram, halkla ilişkiler için kuruluşun ilgili olduğu tüm çevredir. Örneğin, hissedarlar, müşteriler, çalışanlar ve yerel merciiler gibi. Diğer taraftan, aynı kavram pazarlama açısından bakıldığında potansiyel alıcıları tanımlamak için kullanılır. Yukarıda hangi kavramın tanımı verilmiştir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkilerde kullanılan nitel araştırma teknikleri arasında yer almaz?

Soru 4:

Bir halkla ilişkiler çalışmasında her şeyden önce, işe hangisiyle başlamak gerekir?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi yazılı ve basılı kurum dışı halkla ilişkiler araçlarından biridir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkilerin uygulama alanlarından biri değildir?

Soru 7:

“Kurumsal halkla ilişkiler, kurum pazarlamasının kontrolü altına konulmalıdır. Halkla ilişkilerden pazarlamaya destek olması için faydalanılır.” Philip Kotler ve William Mindak tarafından pazarlama ve halkla ilişkiler arasındaki örgütsel ilişkiyi izlemek için önerdikleri yukarıda açıklanan model hangisidir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi Grunig ve Hunt’ın dört halkla ilişkiler modelinden birisi değildir ?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi reklam-propaganda ve halkla ilişkilerin ortak noktasıdır?

Soru 10:

Halkla ilişkilerin tanımlarındaki belirgin noktalardan biri olan ve “herhangi bir gruba dahil bireylerin tartışarak, bir konuda birbirleri üzerindeki karşılıklı etkileşimleri sonucu ortaya çıkan kanaatler” olarak tanımlanan kavram hangisidir?

Soru 11:

Katılımcı gözlemde araştırmacının ikili konumu neyi ifade eder?

Soru 12:

Basın ajansı/tanıtım modelinin uygulamalarına hangi yıllardan itibaren rastlanmaktadır?

Soru 13:

I. Organizasyon faaliyetleriII. ToplantıIII. SergiIV. Sosyal paylaşım ağlarıYukarıdakilerden hangisi dış hallkla ilişkilerde ortam ve araçlar kapsamındadır?

Soru 14:

Kurumun dış çevresiyle karşılıklı ilişkilerinin düzenlemesi amacıyla, iknayı temel alan iletişimin oluşturulması ve geliştirilmesi esasına dayalı halkla ilişkiler kampanyaları, kapsamlı ve yoğun bir süreçtir. Bu sürecin aşamaları, aşağıdaki hangi seçenekte doğru olarak sıralanmıştır?

Soru 15:

Kurumlar tarafından paydaşları ile yürüttükleri bilinçli ve planlı şekilde oluşturulan iletişim çalışmaları sonucunda ortaya çıkan, güvene, duygusal bağlılığa, sadakate, iyi niyete, sevgi ve saygıya dayanan kavrama ne ad verilir?

Soru 16:

I. Kişilerarası iletişim ve örgütsel iletişim alanında kültürel değişimler II. Toplumsal faktörlerin halkla ilişkiler üzerindeki etkileri III. Uluslararası bağlamda etik IV. Dünya’daki olaylar V. Eğitim alacak uzmanların özgeçmişleri Halkla ilişkiler faaliyetlerinin uluslararası bir nitelik kazandığı göz önünde bulundurulduğunda, halkla ilişkiler eğitiminde yukarda verilenlerden hangi hususlar dikkate alınmalıdır?

Soru 17:

Barnum’un temsilcisi olduğu model aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 18:

Kuruluşlar hedef kitlelerine ve paydaşlarına ulaşarak, karşılıklı anlayış sağlamayı amaçlarlar. Halkla ilişkiler bu yönetim sürecinin önemli bir ayağını oluşturur. Çeşitli organizasyonlar ve kitle iletişim araçlarının kullanımını buna örnek olarak verebiliriz. Dış halkla ilişkilerde kullanılan ortam ve araçları; organizasyon faaliyetleri, kitle iletişim araçları ve medya ile ilişkiler olarak sıralanabilir. Bu tanıma göre aşağıdakilerden hangisi dış halkla ilişkilerde kullanılan ortam ve araçlardan biri değildir?

Soru 19:

Belli bir bölge veya kente özel halkla ilişkiler faaliyetleri söz konusu olduğunda halkla ilişkiler uzmanı aşağıdaki kitle iletişim araçlarından hangisini seçmesi gerekir?

Soru 20:

Uluslararası İş İletişimcileri Derneği (IABC) tarafından oluşturulan Profesyonel İletişimciler İçin Etik Kodlar hangi yılda yayınlanmıştır?