logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Güzel Sanatlar

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi Romantizm akımının özelliklerindendir?

Soru 2:

Oyunculuk üzerine yöntem geliştirerek 20, yüzyıl tiyatrosuna yön veren ve aktarımcı oyunculuk yerine yaratıcı oyunculuğu savunan önemli Rus tiyatro oyuncusu ve yönetmeni aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Aşağıdaki edebi türlerden hangisi düşünce yazılarının bir örneğidir?

Soru 4:

Seslerin tonlamasının doğru olmasına ne ad verilir?

Soru 5:

I-Yaratıcı imgelemin hüküm sürdüğü bir alandır. II-Sanatın verileri çok çeşitlidir. III-Sanatın evrensel doğruları bulunmaktadır. IV-Sanat geleneksel sınırlarını zorlar. Günümüzdeki anlamıyla sanat, yukarıdaki özelliklerin hangi ya da hangilerini taşımaktadır?

Soru 6:

I-okurda estetik bir haz yaratmayı amaçlar II-dilsel bir sanat alanıdır III-güzel sanat dalları içinde en somut olanıdır IV-dilin edebîlik değerini estetik tercihler belirler Yukarıdaki özelliklerden hangileri güzel sanat dalları içinde yer alan edebiyata aittir?

Soru 7:

I. Ankostik II Akrilik III. Tempera Yukarıdaki boyalardan hangisi ya da hangileri su ile çözünür?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisinde resmin elemanlarından biri olan epsasın açıklaması verilmiştir?

Soru 9:

Ülkemizde deneysel tiyatro anlayışı hangi yıllarda hakim olmaya başlamıştır?

Soru 10:

Bitki, taş ya da topraktan elde edilen pigmentlerin bağlayıcısı olarak balmumunun kullanıldığı resim tekniği aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

"Sanat eserinin niteliğini algılayan incelikli yeti olarak ‘beğeni’den söz eder. Beğeni sahibi insan, hangi sanat eserlerinin diğerlerinden daha iyi olduğu konusunda bir uzlaşıya varılmasını sağlayan bazı yetilere sahiptir." Yukarıdaki görüş aşağıdaki düşünürlerden hangisine aittir?

Soru 12:

Sistemli bir biçimde düzenlenmiş birçok olayı açıklayan ve bir bilime temel olan yasalar bütününe ne ad verilir?

Soru 13:

Çocukları da düşünerek, vurmalı çalgılara dayalı Okul Çalışmaları yapan aynı zamanda  Carmina Burana’yı yazan besteci kimdir?

Soru 14:

Çok seslilik alanında Avrupa’da eğitim görerek, besstecilik çalışmalarına devam eden ilk Türk bestecileri ülkemizin çok sesli müzik dalındaki ulusal renklerimizi de taşıyan özgün yapıtları vermişlerdir. Aşağıdakilerden hangisi bu bestecilerimizden biri değildir?

Soru 15:

I-17. yüzyılda özellikle de Hollanda’da gelişmeye başlamıştır. II-Gündelik hayattan sahneler resmedilmiş, sıradan insanların günlük yaşam deneyimleri gerçekçi bir şekilde tasvir edilmiştir. III-Geleneksel olarak idealize edilmiş herhangi bir konu ile örtüşmeyen günlük yaşamdaki sahneler, resimlerin konusu olmuştur. IV-En tipik konuları orta sınıfın ve köylülerin günlük yaşamı, çalışma yaşamı ve eğlenceleri olmuştur. Yukarıda tanımlanan resim konusu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

1890 yılında, ‘bir resim, bir savaş atı, çıplak bir kadın, bir hikâye ya da başka bir şey olmaktan önce, belirli bir düzende bir araya getirilen renklerle kaplı olan esasen düz bir yüzeydir’ söylemiyle soyut resmi tanımlayan Fransız ressam aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

Aşağıdaki isimlerden hangisi Romantik dönem sanatçısıdır?

Soru 18:

İlk Türk tiyatro yazarı ve eseri aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Soru 19:

Fütürizm-Empresyonizm

Soru 20:

Anlatı yönünün ön planda olmasına karşın söyleşme, taklit ve kişileştirme gibi teknikleri kullanmasıyla dramatik bir türdür. Konularını tarihî kaynaklardan ya da güncel olaylardan alan hikâyeleri; oynadıkları yere, zamana ve seyirciye göre dönüştürüp doğaçlama, ses değiştirme, taklit gibi teknikler kullanarak aktaran hikâye anlatıcılarıdır. Yukarıda, Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun Halk Tiyatrosu geleneğinde yer alan türlerden hangisi hakkında bilgi verilmiştir?