logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Güzel Sanatlar

Soru 1:

I- Bu teknik doruk noktasına Gotik Dönem’de ulaşmıştır. II-Katedrallerdeki pencereler, bu resimlerin en yetkin örneklerini temsil etmektedir. III-Gotik yapılar, kilise hikâyelerini anlatan mücevher gibi parlayan maviler ve kırmızılar ile aydınlatılmıştır. IV-Renkli cam, sembolik bir hikâyenin yanı sıra edebî bir hikâyede anlatmıştır. V-Bu resimler, binalarda fresklerin işlevini görmüştür. VI-Resimlerin amacı, güneş ışığını engellemek değil, ışığı manipüle etmek ve güzelleştirmektir. Yukarıda özellikleri verilen resim tekniği aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

Mekân, her durumda belli ölçülerde algılanır ve tanımlanır. Buna göre aşağıdakilerden hangisi mekânı tanımlayan yatay elemanlardan biri değildir?

Soru 3:

Duyguları coşkulu bir dille anlatan şiir türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisinde sinematografik birimler oluşum sıralamasına göre doğru sırada verilmiştir?

Soru 5:

Modernitenin pratiklerinin modern teorinin düşlediği bir zeminden çıkarak kendine yabancılaştığı, kendini dönüştürüp yeni bir dönemi başlattığı sürece verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Aşağıdaki kurallar hangi oyun tarzını tanımlar? Oyunlar sahici olmalıdır. Seyirci asla sahnede gördüğünün gerçek olup olmadığı kuşkusuna kapılmamalıdır. İnandırıcılık ilkesinden sapmamalıdır. Olay örgüsü 24 saati geçmemelidir.

Soru 7:

Günümüze ulaşabilmiş ilk opera olan Euridice’yi Barok dönemde yazan besteci aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8:

I. Çizgi II. Doku III. Form IV. Renk V. Değer Yukarıdakilerden hangisi/hangileri resim elemanları arasında sayılabilir?

Soru 9:

Yunan tiyatrosunda 5. yüzyılda en çok hangi türde yapıtlar yazılmıştır?

Soru 10:

Objektif ne işe yarar?