logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Öğretim İlke Ve Yöntemleri

Soru 1:

Başarılı öğrencilerin daha az başarılı öğrencilere bir konuyu öğretmeleri biçiminde tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

Öğretmenlerin belirli amaçlara ulaşmak için hangi öğretim etkinliklerinin seçeceğini, bu etkinliklerin nasıl uygulayacağını ve başarıyı nasıl değerlendireceğini önce tasarlayarak saptamasına ne ad verilmektedir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi "belirli bir konuda farklı görüşlerin dile getirildiği; öğrencileri düşünmeye yönelten, onların düşüncelerini yapılandırma, sözlü ifade etme, etkili dinleme becerilerini geliştiren; bir lider başkanlığında amaçlı, planlı bir etkinliktir" tanımını ifade eder?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi güdüsel ya da duyusal engelleri ortadan kaldırmaya yardımcı olan stratejidir?

Soru 5:

Okullarda derslere ara vermek öğrenme ilkelerinden hangisiyle açıklanabilir?

Soru 6:

Dersin işlenişine ilişkin olumlu ve olumsuz durumlar, sürecin nasıl işlendiği, yöntem-tekniklerin uygunluğu vb. durumlar ders planının hangi aşamasında yer almaktadır?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi Akvaryum tekniğinin özelliğidir?

Soru 8:

Ayşe öğretmen dersin başında söz konusu konunun bir önceki konu ile ilişkisini ele alan ve konunun ana hatlarını yansıtan bir kavram haritasını öğrencilerle paylaşmış ve öğrenilecek yeni konuyu bu haritayla ilişkilendirerek anlatmıştır. Dersin sonunda da öğrencilerin konuyu anlayıp anlamadıklarını ortaya çıkarmak ve eksik ya da yanlış öğrenmelerin düzeltilmesi için kısa cevaplı sorular sormuştur. Yukarıdaki bilgiler göz önüne alındığında Ayşe Öğretmen hangi öğretme stratejisini uygulamış olabilir?

Soru 9:

I. Öğretim sisteminin tasarlanmasında temel amaç tüm paydaşların öğrenmesidir.II. Öğretim tasarımında öğrenme ilkeleri temel alınmalıdır.III. Öğretim tasarımı sistem yaklaşımı ile planlanmalıdır.IV. Öğretim tasarımı uzun, kısa sürede uygulanacak tasarım ile dar kapsamda yapılacak tasarım olmak üzere üçe ayrılmaktadır. Yukarıda verilen bilgilerden hangileri öğretim tasarımının yapılmasına ilişkin oluşturulan genel kabullerdendir?

Soru 10:

I- Karma eğitim II- Fırsat ve imkan eşitliği III- Bireysellik IV-Atatürk  inkılap ve ilkeleri ve Atatürk milliyetçiliği Yukarıda verilen ilkelerden hangileri Milli Eğitimin ilkeleri arasında yer almaktadır?

Soru 11:

Öğretim etkinlikleri sırasında en sık kullanılan ulaşılması en kolay olarak tanımlanan ve öğretmenin temel yardımcı olan araç-gereç aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi derse ilişkin özelliklerden değildir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi öğretim yöntemi ya da tekniğinin seçimini etkileyen etkenlerden değildir?

Soru 14:

I. Yasal açıdan zorunlu değildir. II. Eğitsel açıdan gereklidir. III. Öğretmenin neyi, nerede, ne zaman yapacağını gösteren belgedir. Planlamaya ilişkin olarak yukarıda verilen ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi probleme dayalı öğrenmenin uygulama basamaklarından biri değildir?

Soru 16:

Öğrencilerin yeni bilgiyi öğrenmelerinde bilgi şeması oluşturmayı kullanması aşağıdaki öğrenme stratejilerinde hangisi ile ilişkilendirilebilir?

Soru 17:

Öğrenme amaçlarına ulaşmak için seçilen yöntemi uygulamaya koyma biçimi aşağıdakilerden hangisini tanımlar?

Soru 18:

Sayısal verilerin görsel simgeleri olarak tanımlanan, yazıyla ifade edilebilecek olan verileri görsel olarak ifade etmeyi sağlayan araç-gereç aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangileri büyük grupla öğretim yöntem ve teknikleridir?I. AnlatımII. Soru YanıtIII. Gösterip Yaptırma

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi işitsel araç-gereçlerin bir özelliğidir?