logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Eğitim Bilimine Giriş

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi gelişim psikolojisi ile ilgilidir?

Soru 2:

Başbakanlık, bakanlıklar ya da kamu tüzel kişilerinin kendi görev alanlarını ilgilendiren yasaların uygulanmasını sağlamak üzere ve bunlara aykırı olmamak koşuluyla çıkardıkları yazılı hukuk kuralları aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Bireylerin iş yapabilme ve zihinsel yeteneklerinin geliştirilmesi, verimliliklerinin artırılması ve gelecekte ekonomik güç elde etme potansiyellerinin geliştirilmesi amacıyla eğitim, yetiştirme gibi etkinliklerle kazandırılan alışkanlıklar, bilgi kazanma ve gelecekte daha iyi iş olanakları için yer değiştirebilme etmenlerinin oluşturulması durumu aşağıdaki kavramlardan hangisiyle ifade edilmektedir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi öğretmenlik mesleğinin meslekleşme koşullarından biri değildir ?

Soru 5:

Zorunlu eğitimin sekiz yıla çıkması sebebiyle açılan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi programı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Temelde bir eğitim hareketi olarak ortaya çıkan, hiçbir felsefi akıma bağımlı olmayıp birçok felsefi görüşle uyum içinde bulunan eğitim felsefesi hangisidir?

Soru 7:

Eğitim kurumlarının dil, ırk, cinsiyet ve din ayrımı gözetilmeksizin herkese açık olması aşağıda verilen Türk Milli Eğitiminin Temel İlkeleri’nden hangisinin kapsamına girer?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi öğretmenin kişisel niteliklerinden biridir?

Soru 9:

I. Merkez örgütü II. Taşra örgütü III. Yurt dışı örgütü IV. Bağlı kuruluşlar Yukarıdakilerden hangisi 3797 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Yasa’ya göre Milli Eğitim Bakanlığının örgüt yapısı bölümlerindendir?

Soru 10:

Sınıf öğretmenlerinin yetiştirilmesinde uygulanmış olan Köy Öğretmen Okuluna ilişkin aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi felsefenin uğraş alanları arasında sayılmaz?

Soru 12:

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ne zaman kurulmuştur?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi devletin yapısını, hükümet biçimini, devletin organlarını ve aralarındaki ilişkileri, temel hak ve özgürlükleri düzenleyen en soyut ve en genel kuralları içeren hukuksal metindir?

Soru 14:

I- Ailenin eğitimi II- Geleneksel yetişkin eğitimi III- Uzaktan eğitimle yapılan yükseköğretim IV- Toplumun eğitimi Yukarıdakilerden hangisi yaşam boyu eğitim kapsamında değerlendirilebilir?

Soru 15:

Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş, örgün eğitim sisteminin herhangi bir kademesinde bulunan ya da bu kademelerden birinden ayrılmış olan bireylere ilgi ve gereksinim duydukları alanda örgün eğitim yanında ya da dışında düzenlenen eğitim etkinliklerinin tümüne ne ad verilmektedir?

Soru 16:

Avrupa'da ilk üniversite aşağıdaki şehirlerden hangisinde kurulmuştur?

Soru 17:

Meslek Bilgisi Genel Yetenek Genel Kültür Alan Bilgisi Yukarıdakilerden hangisi/hangileri öğretmenlik programlarını içeriği oluşturur?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi okulöncesi eğitimin amaçlarından biri değildir ?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi aylık çıkan yönetmeliklerle oluşumu ve çalışma yöntemleri düzenlenen Bakanlığın Sürekli Kurullarından biri değildir?

Soru 20:

Milli Eğitim Temel Yasası gereğince sınıf öğretmenlerinin eğitimi hangi öğretim yılından itibaren yükseköğretim düzeyine alınmıştır?