logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Din Eğitimi Ve Din Hizmetlerinde Rehberlik

Soru 1:

Beden dilinin fizyolojik yönü sinir dili olarak nitelendirilir. Duyarak öğrenilen bilgi görerek öğrenilen bilgiden daha kalıcıdır. Dini iletişimlerde beden dilinin destekleyici ve düzeltici rolünün yanılsamaları önleyici etkisi vardır. İletişimde mesajın muhtevası, yoğunluğu, duygu yönü gibi hususlar muhataplarda sinir dili beklentisi ortaya çıkarabilir. Beden dili, fonksiyonu ve kontrol edilebilirliği açısından 3 e ayrılır. Dini iletişimde beden dili ile ilgili hangisi veya hangileri yanlıştır?

Soru 2:

Hac görevi esnasında, hacılara ilgili yerler ve konular hakkında Müslümanlara bilgiler veren ve rehberlik yapanlara hangi isim verilmektedir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi küreselleşen dünya gerçekleri çerçevesinde yapılacak kültürlerarası din eğitiminin başlıca amaçları arasında yer almaz?

Soru 4:

Hz.Peygamberin “bizden değildir”, “mümin olamaz” diye başlayıp Müslümanların birbirlerinin sorunlarını kendi sorunları gibi kabul etmelerini ısrarla öğütlemesi neye önem verdiğini göstermektedir.

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi küreselleşmenin sonuçlarından biridir?

Soru 6:

Güçlü muhakemeleri var olan, soyut ve kavramsal düşünebilen ve sebep sonuç ilişkilerini kolayca anlayabilen kişiler hani zekaya sahiptir.

Soru 7:

Aşağıdaki irşad araçlarından hangisi “perilerin meleklerin dili” anlamına gelmektedir?

Soru 8:

Toplumumuzda farklı şekillerde din eğitimi ve öğretimi etkinlikleri yaygın olarak yürütülmektedir. Aşağıdakilerden hangisi dini eğitim ve öğretim etkinliklerinden biri değildir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi akademik dini iletişim ile ilgili yanlış bir ifadedir?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi gençlik dönemi din eğitimi ilkeleri arasında yer almaz?

Soru 11:

I-Beden dilinin fizyolojik yönü sinir dili olarak nitelendirilir. II-Duyarak öğrenilen bilgi görerek öğrenilen bilgiden daha kalıcıdır. III-Dini iletişimlerde beden dilinin destekleyici ve düzeltici rolünün yanılsamaları önleyici etkisi vardır. IV-İletişimde mesajın muhtevası,yoğunluğu,duygu yönü gibi hususlar muhataplarda sinir dili beklentisi ortaya çıkarabilir. V-Beden dili ,fonksiyonu ve kontrol edilebilirliği açısından 3 e ayrılır. Dini iletişimde beden dili ile ilgili hangisi-hangileri yanlıştır?

Soru 12:

“Hazırlayıcı” ve “sadece”hangi dini yaklaşımda yer almaktadır?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi din görevlisinden beklenen dini hizmetlerden değildir?

Soru 14:

Rehberlik faaliyetleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi din hizmetlerinde rehberlikte bulunacak kimselerin sahip olması gereken özelliklerden birisi değildir?

Soru 16:

İletişimde kaynak kişi iletmek üzere zihninde biçimlendirip hazırladığı mesajı, kullandığı dilin sözleri ile ifade eder, yani anlamları seçtiği kelimelere yükler. Bu duruma iletişimde ne ad verilir?

Soru 17:

Dini^ değerleri insanlara aktarma ve onlarda olumlu dini^ tutum ve davranışlar geliştirme amacıyla iletişime giren bir kişinin başarı olabilmesi için bazı özelliklere sahip olması gerekir. Bu özellikler kaç ana başlık altında incelenebilir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi din dili ile ilgili yanlış bir yargıdır?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi akademik iletişimin özelliklerinden biri değildir?

Soru 20:

I. Ruh II. Kıyametin kopuş vakti III. Öldükten sonra dirilme meselesi Yukarıdakilerden hangileri Peygamberlere sorulan sorulardandır?