logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Din Eğitimi Ve Din Hizmetlerinde Rehberlik

Soru 1:

Devlet okullarında din dersleri, din/mezhep merkezli olmakla birlikte, diğer dinlere kısaca da olsa yer verilen ülke aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi yazılı irşad araçlarından biri değildir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi rehberlik kavramının tanımlarındaki ortak ögelerdendir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi okullarda din derslerine zorunlu ya da seçmeli ders olarak yer verilmesinin sebeplerinden olabilir?

Soru 5:

Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 6:

Kelime anlamı itibariyle, “geliştirme, artırma, sahipliğini üstüne" alma, özünü ortaya çıkarma, çocuğu yetiştirme” anlamına gelen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Yüzün asıklığı, kaşların çatıklığı, düşük omuzlar, titrek ses, soluk beniz gibi belirtiler aşağıdaki kavramların hangisi ile ifade edilmektedir.

Soru 8:

İletişimler farklı araçlarla farklı şekillerde gerçekleşse de bütün iletişimler belli görevleri yerine getiren etkinliklerdir: Her iletişim etkinliğinin yerine getirdiği bazı görevler vardır. Aşağıdakilerden hangisi bu görevlerden değildir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi din hizmetlerinde rehberlik alanlarından biri değildir?

Soru 10:

Duygusal iletişimin özelliklerine ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir ?

Soru 11:

Tek bir dinin hak olduğu ve bu dinin diğer dinleri kapsadığı görüşünü savunan, “hazırlayıcı” ve “sadece” anahtar kelimelerinin özgü olduğu dini yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

İhtiyaçlar Doğal nedenler Coğrafi şartlar Zorlamalar Dil Aşağıdakilerden hangisi kültürün zaman içerisinde değişme sebeplerindendir?

Soru 13:

Aşağıdaki ifadelerden hangisi ilişkisel iletişimin özelliklerinden biri değildir ?

Soru 14:

I. Sehâ II.İhlas III.İ’sâr IV.Hidayet V. İrşad Yukarıdaki ifadelerden hangisi/hangileri din hizmetlerinde rehberlik ile ilgili kavramlar arasında yer alır?

Soru 15:

Mâverdi’ye göre aşağıdakilerden hangisi insanlara dini anlamda rehberlik ve danışmanlık yapan mürşidin görevleri arasında yer alır?

Soru 16:

Aşağıdaki ifadelerden hangisi ‘Eğitimle İlgili Rehberlik’ alanına girmektedir?

Soru 17:

İletişimde kaynak ve alıcı diye tanımlayacağımız tarafların olmadığı modele ne ad verilir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi rehberliğin sahip olduğu fonksiyonların dışında bir fonksiyondur?

Soru 19:

Devlet okullarında sadece Ortodoks mezhebine yönelik eğitim verilen ülke aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Muhatabın mesaja tepkisi gözlenerek geribildirimin alınması Mesajın muhataba uygun şekilde düzenlenmesi Geribildirimin değerlendirilerek düzeltme veya doğrulama yapılması İletişim amacının belirlenmesi Mesajların algılanabilir ve anlaşılabilir araçlarla iletilmesi Aşağıdakilerden hangisi numaralanmış olarak verilen iletişim sürecinin aşamalarının doğru olarak sıralamasıdır?