logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Din Eğitimi Ve Din Hizmetlerinde Rehberlik

Soru 1:

Psikolojide “dinî uyanış” veya “dinî gelişim çağı” olarak tanımlanan çağ hangi çağdır?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi Ernest Renan’ a ait bir sözdür?

Soru 3:

“Medreseden mezun olan talebeler “Matlab” adı verilen deftere isimlerini kaydettirir ve atanma için sıra beklerlerdi." Bu usule verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi “Birçok kişi, sıradan dinî hayattan, dinî arzunun üstün olduğu davranışa doğru gelişim göstermekte veya geleneksel dinî hayattan, daha içten tasavvufî bir hayata geçiş yaptığı” dönemdir?

Soru 5:

Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de çocuklar kaç yaşından itibaren dini konularla yakından ilgilenmeye başlarlar?

Soru 6:

I. Hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmamalı II. Hidâyetin, Allah’ın elinde olduğunu bilmeli III. Yaptıklarının karşılığını, sadece Allah Teâlâ’dan beklemelidirler IV. Karamsar olmadan, iyi niyet, hoşgörü ve sabırla görevlerine odaklanmalı Yukarıdakilerden hangileri din eğitimcileri ve din hizmeti sunan kişiler için belirlenmiş ilkelerdendir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi manevi kültürdür?

Soru 8:

Zamanla dinin medeniyete etkisi olur. Sosyal ilişkiler ve ahlaki değerler meydana gelir. Karşılaşılan problemlerin kaynağı inanca bağlanır. Yukardakilerden hangisi ya da hangileri dine bağlılığın hayata olan etkilerdendir?

Soru 9:

Din eğitimcileri ve din hizmeti sunanlar için uymaları gereken bazı ilkeler vardır. Aşağıdakilerden hangisi bu ilkeler arasında yer almaz?

Soru 10:

‘Her şeyin canlı olduğu inancı’ Auguste Comte’nin teolojik safhasının hangi devresini ifade eder?

Soru 11:

Döneminin en önemli bilim merkezlerinden olan Beytü-l Hikme hangi dönemde yapılmıştır ?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi eğitimde açıklık ilkesine örnek olarak verilebilir?

Soru 13:

I. İnanç ve İbadetler II. Sosyal Yaşantılar III. Toplumsal dini sorunlar Yukarıdakilerden hangisi Cebeci’nin dinî rehberlik gerektiren görüşlerindendir?

Soru 14:

Osmanlılarda geniş çaplı bir medrese kurma faaliyeti de Kanuni devrinde gerçekleşmiştir. Bu faaliyet hangi medresenin kurulması ile gerçekleşmiştir?

Soru 15:

Kelime anlamı“ ekme, yetiştirme, üretme” anlamına gelmektedir. Terim anlamı ise, “bir toplumun ya da milletin, inanç, fikir, sanat, âdet ve gelenekleri, maddî ve manevî değerlerinin bütünüdür . Tanımı verilen kelime aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangsisi ‘İnsanlık Dini’nin özelliklerinden değildir?

Soru 17:

I. İnsan dünyaya geldiğinde bilgiye sahip değildir II. İnsanın eğitilmesi ve bilgi sahibi olması kendisi açısından hak, ebeveynleri tarafından görevdir. III. Bilgi sahibi olmak, bir üstünlük nedeni olarak kabul edilmektedir Kur’an’a göre yukarıdakilerden hangileri doğrudur?

Soru 18:

Çocukta ahlâk ve adalet duygularının gelişmesindeki en büyük etken nedir?

Soru 19:

“Gençlerle etkili bir dinî iletişimin kurulabilmesi için iletişim ağını altüst eden davranışlardan ve ifadelerden kesinlikle kaçınılmalıdır” aşağıdakilerden hangisi bu bilgideki iletişim ağını altüst eden davranışlardan ve ifadelerden biri değildir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi din eğitimi yöntemlerinde önemli ilkeler arasında yer almaz ?