Aşağıdakilerden hangisi dinin fonksiyonel(işlevsel) tanımlarından biridir?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap:
Aşağıdakilerden hangisi dinin toplumsal işlevlerinden değildir?
I. İnsan toplumları II. Sosyal olaylar III. Sosyal kurumlar IV. Sosyal yapılar V.Sosyal ilişkiler Bir sosyal bilim olan sosyolojinin konusu yukarıdakilerden hangileridir?
I. Bilgi II. Tecrübe III. Ahlak IV. Organizasyon Verilenlerden hangisi dinin sosyolojik manasının boyutlarıyla ilgilidir?
Larry Shiner’ın Sekülerleşmenin Altı Biçiminden hangisi dine dayalı bir anlayıştan kurtulup bağımsız bir gerçeklik oluşturması ve dinin etkilerini özel hayat alanına sınırlaması şeklinde kendini göstermesiyle ilgilidir?
“Din sosyolojisinin gerçek konusu, dini tecrübenin inanç, ibadet ve cemaat boyutlarıdır; din sosyolojisi, bunların her birini tipolojik ve karşılaştırmalı olarak inceler.” sözü hangi düşünüre aittir?
Aşağıdakilerden hangisi Büyük Boy Toplumsal Değişim Kuramlarındandır?
Hangi sosyal bilimci, toplumsal değişim fenomenine evrimci bir bakış açısıyla yaklaşmamıştır?
Aşağıdakilerin hangisi toplumsal değişikliğin ön şartıdır?
İbn Haldun ile ilgili verilen ifadelerden hangisi doğrudur?
I. Substantif tanımlar II. Nesnel tanımlar III. Fonksiyonel tanımlar IV. İçsel tanımlar Verilenlerden hangileri din sosyolojisi literatüründe dinle ilgili tanımlara ait kategorilerdendir?
Aşağıdakilerden hangisi “Büyük Boy Kuramlar” sınıflamasında yer almaz ?
I. Sözlü gelenekler II. Yazılı belgeler III. Şekillenmiş anıtlar Din sosyoloji araştırmalarında dolaylı gözlem yapacak bir araştırmacı yukarıdakilerden hangisi yada hangilerinden yararlanabilir?
Aşağıdakilerden hangisi “toplumsal değişimin temel etkeni olarak din” bağlamında, İslam dini ile ilgili söylenemez ?
I.2017 de moda sektöründe kırmızı rengin tercih edilmesi II. Cumhuriyet’in ilanı III.Akademik kadroların daimi statüden geçici statüye dönüştürülmesi. Yukardakilerden hangisi yada hangileri toplumsal değişimlerdendir?
I. Savaş II. Demografya, göç ve şehirleşme III. Konfüçyanizmin Yukarıdakilerin hangisi / hangileri dini olumlu yönde etkileyen bir etken olarak toplumsal değişimlerden biridir?
I. 2017 de moda sektöründe kırmızı rengin tercih edilmesi II. Cumhuriyet’in ilanı III. Akademik kadroların daimi statüden geçici statüye dönüştürülmesi. Yukardakilerden hangisi / hangileri toplumsal değişim olarak adlandırılabilir?
I. Kalvinist II. Pietist III. Baptist IV. Metodist Max Weber’e göre modern anlamıyla kapitalizmin oluşmasında, Batı’da, hangi protestan çevre/lerin etkisi büyük olmuştur?
Aşağıdakilerden hangisi toplumsal değişimde rol oynayan etkenlerden biri değildir ?