Soru 6:
Allah, tanrı, peygamber; helal-haram, günah-sevap; vahiy, mucize, keramet; kutsal/mübarek; mümin-münafık-kâfir(gâvur); kıyametahiret, cennet, cehennem; şeytan, melek; ibadet, namaz, oruç, hac, zekat, sadaka, cihad; “Allah razı olsun”, “Allah’a emanet” vb. din alanını niteleyen kavram ve ifadeler aşağıdaki kavramlardan hangisinin tanımıdır?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap:
B) Din Dili
Soru 10:
I. Küçük yerleşim birimlerinden gelenlerin dindarlıkları, şehirden gelenlerden daha yüksektir II. İlçelerde yaşayanlar, il, kasaba ve köylerde yaşayanlara göre daha dindardır III. Köy ve ilçelerden gelenlerin dindarlık düzeyleri, ilden gelenlerden yüksektir IV. Küçük ve büyük yerleşim birimleri arasındaki sosyal kontrol farklılıkları dindarlık düzeyini etkileyebilir V. Köyden gelenler inanç boyutunda, ilçeden gelenler davranış boyutunda daha dindardır Yapılan araştırmalar, bireyin yaşadığı yerleşim birimi ile dindarlığı arasında bir ilişki olduğunu ortaya koymaktadır. Yukarıdakilerden hangisi bu araştırmaların sonuçlarına uygundur?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap:
A) I, II, III, IV, V
Soru 15:
I. vaftiz II. kadir gecesi III. ramazan bayramı IV. cemaatle namaz kılınması V. günah çıkarma Kültürel bir gerçeklik olarak din, aynı zamanda sembolik bir sistemdir. Yukarıdakilerden hangisi dini gerçekliği temsil eden semboller arasındadır?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap:
C) I, II, III, IV, V