logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - İslam İnanç Esasları

Soru 1:

Cisimlerin değişkenliğinden yola çıkılarak tümevarım yöntemiyle âlemin sonradan yaratıldığı ve dolayısıyla bir yaratıcıya muhtaç bulunduğunu ispatlayan delil aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

Allah-u Tealak iman ve inkar veya itaat ve isyan alternatiflerinden birini seç- tikten sonra ise insanları istikametlere sevkeder, insiyatifi insanların elinden alır, zihinlerini yönlendirir ve bir tabiatın oluşmasını sağlar. Buna Kur’an’da “..............” adı verilir. paragraftaki boşluğa hangisi getirilmelidir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisipeygamberliğin yapılarından birisi değildir?

Soru 4:

Aşağıdaki peygamberlerden hangisi cinlere ve insanlara peygamber olarak gönderilerek seçkin kılınmıştır?

Soru 5:

Vahiy türleriyle ilgili olarak aşağıda söylenenlerden hangisi yanlıştır?

Soru 6:

Aşağıdaki inançlardan hangisi şirktir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi inkarın sebeplerinden biri olamaz ?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi, Kur’an’ın içerdiği konuların başında gelmektedir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangileri haberi mucizelerin özelliğidir?

Soru 10:

İlim sıfatı aşağıdakilerden hangisini ifade eder?

Soru 11:

I. İlim Sıfatı II. Kelam Sıfatı III. İrade Sıfatı IV. Yaratma Sıfatı Yukarıdakilerden hangisi kader ve kaza inancının irtibatlı olduğu İlahi sıfatlardandır?

Soru 12:

1 - Kendilerine kullukta bulunulmasını istemek 2 - Allah’ın izniyle O’nun dinini insanlara tebliğ etmek 3 - İnsanlar ile alakalı haberleri Allah'a taşımak 4 - İnsanların ahirette mutluluklarını sağlamak 5 - İnsanları ıslah etmek Yukarıdakilerden hangileri Peygamberler ile ilgili doğru kabul edilebilir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi çağdaş inkârcı akımlardan biri olan Materyalizm hakkında verilen doğru bir bilgidir?

Soru 14:

İslam’da, iman ettiği halde bile bile Yüce Allah’a ve Peygamber'e itaat etmeyen, dinî görevlerini terk eden ve günah fiillerini işleyenlere hangi isim verilmiştir?

Soru 15:

“Hz. Muhammed’in temel öğreti ve esaslarını vahiy yoluyla Allah’tan aldığı ve ilk uygulamalarını bizzat kendisinin gösterdiği, zamanla Müslüman toplumlar tarafından insanlığın diğer birikimlerinden faydalanarak evrilen din ve dünya görüşünün, insan, toplum ve devlet gibi insani konularda kendine has ilkeleri ve görüşleri olan tarihi tecrübenin, medeniyet ve uygarlığın genel adıdır.” Yukarıda verilen tanıma göre aşağıdakilerden hangisi çıkarılamaz ?

Soru 16:

Peygamberlerin gerek sözlerinde, gerek fiillerinde kendilerini lekeleyecek ve saygınlıklarını zedeleyecek hatalardan korunmuş olmaları şeklinde tanımlanmaları peygamberlerin hangi özelliğini yansıtmaktadır?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisinde Müşrik’in tanımı doğru yapılmıştır?

Soru 18:

Allah’ın birliğini ifade eden tevhid inancı Kur’an'da hangi surede geçer?

Soru 19:

Ölüm ve kabir âlemi Kıyamet alâmetleri Kıyametin kopması Evrenin yeniden inşâ edilmesi Ölülerin kabirlerinden çıkarılıp diriltimeleri Yukarıdakilerden hangileri ahiret aleminin safhalarındandır?

Soru 20:

İnanç konusunda "ben inşallah müminim" diyen birisinin, bu ifadesi niçin doğru değildir?