logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - İslam İnanç Esasları

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi bir Müslümanın inanç sisteminin temelini oluşturur?

Soru 2:

I. Sorumluluk bilinci taşıyanlar - İhsan II. İçtenlikle hareket edenler - Takva III. Günah işleyenler - Fâsık IV. Riyakar davrananlar -Mürai Yukarıda inanç esaslarını kabul eden insanların dinî davranışları ve sahip oldukları özelliklere ilişkin eşleştirmelerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Soru 3:

Peygamberliğin gerekliliği bir kaç açıdan ele alınmaktadır. aşağıda verilenlerden hangisi veya hangileri söz konusu gerekçelerdendir? İnsan Fıtratı/Yaratılışı İnsanın Hidayeti olan ihtiyacı İnsanlar Arasındaki İhtilafları giderme ihtiyacı

Soru 4:

İslam dininin iman esaslarından ilki nedir?

Soru 5:

Cinler, hangi peygamberin emrine girerek O'nun ordusunda hizmette bulunmuş, mabet, heykel, büyük çanak ve kazan gibi bazı nesnelerin yapımında insanlarla birlikte çalışmışlardır?

Soru 6:

Evrenin kozmolojik düzeninin yıkılması anlamına gelen kıyametin kopmasının ardından Allah tarafından ölenlerin tekrar diriltmesiyle başlayacak olan ebedî âlem olarak tanımlanan yer neresidir?

Soru 7:

Kur’an’da inancın duyularla idrak edilemeyen mutlak varlığa kayıtsız şartsız bağlılığı esas alan yönü nasıl belirtilmektedir?

Soru 8:

Son peygamber Muhammed aleyhisselâmın en büyük mucizesi aşağıdakilerden hangisidir ?

Soru 9:

Gizli şirk ne anlama gelmektedir?

Soru 10:

I. Vecel II. Tevekkül III. Namaz IV. Zekât “Mü’minler ancak o kimselerdir ki; Allah anıldığı zaman kalpleri ürperir. Onun âyetleri kendilerine okunduğu zaman (bu) onların imanlarını artırır. Onlar sadece Rablerine tevekkül ederler. Onlar namazı dosdoğru kılan, kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden Allah yolunda harcayan kimselerdir. İşte onlar gerçekten mü’minlerdir. Onlara, Rableri katında yüksek mertebeler, bağışlanma ve cömertçe verilmiş rızık vardır” (el-Enfâl 8/2-4) ayetinde bahsi geçen yukarıdaki ayetlerden hangisi ya da hangileri kalbin amelleri arasında yer alır?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangi İslam filozofu hudûs delilini zayıf bir delil olduğu savunmuştur?

Soru 12:

Kur’an’da “Adn”, “Firdevs”, “Na‘îm” ve “Me’vâ” gibi değişik bölümleri bulunduğu bildirilen yer aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir ?

Soru 13:

Tevrat'ta ibadetler, dinî ayin ve bayramlar, günahların kefareti, yiyecekler, kurbanlar ve evlilik gibi konulara ait hükümlerin konu edildiği bölüme ne ad verilir?

Soru 14:

Allah nübüvvetle görevlendirdiği peygamberlerin doğruluklarını kanıtlamak amacıyla tabiat kanunlarını aşan bazı olaylarla onları desteklemiştir. İslâm itikadında bu tür harikulâde hal veya olaylara ne denir?

Soru 15:

Kıyamet kopmadan önce gökte oluşacak ve insanları kaplayacak olan ve Kuran-ı Kerim'de bir sureye de adını veren şey nedir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisinde "haşir" kelimesinin tanımı doğru yapılmıştır?

Soru 17:

İslâm’ın ölümden sonraki diriliş inancıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi bir müslümanı küfre nispet etme anlamını taşımaktadır?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangileri Kur'an'da geçen cehennem isimlerinden biri değildir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi peygamberi ifade eden terimlerden birisi değildir?