Soru 2:
Aşağıdaki cümleleri, sırasıyla önce Ali sonra Sadık konuşacak şekilde anlamlı bir dialog haline getiriniz. Aşağıdaki şıklardan hangisi doğru sıralamayı vermektedir?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap:
E) v, vii, vi, iii, ii, iv, i
Soru 13:
Verilen ifadelerden hangileri doğrudur? i. Arapçada birinci tekil şahıs zamiri, “أنا - enâ” biçiminde yazılır, ancak “ene” diye kısa okunur. ii. Eril için Arapçada muennes, dişil için muzekker ifadesi kullanılır. iii. Birinci şahıs zamirleri, ben ve biz’den ibaret olup burada cinsiyet ayrımı söz konusu değildir. iv. Arapçada “semâî muennes” adı verilen, yapıları itibariyle eril olan, ancak dişil bir kelime gibi kullanılan sözcükler de vardır. v. سَيَّارة sözcüğü شَمْس sözcüğü gibi "semâî muennes" sözcüklere bir örnektir.
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap:
D) i, iii, iv
Soru 14:
Tekil kelimelerin i'râbı ile harekelerin eşleşmeleri hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?1. Merfû 2. Mansûb 3. Mecrûr / a. kesra b. damme c. fetha
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap:
A) 1b, 2c, 3a
Soru 17:
Aşağıda verilen bilgilerden hangileri doğrudur ? i. Tekil isimlerin i‘râbı hareke ile, ancak ikil kelimelerin i‘râbı ise hareke yerine harf ile yapılır. ii. Arapçada bir sözcük sonuna âni veya eyni eki alarak ikile dönüştürülür. iii. Arapçada çoğullar dörde ayrılır. iv. Düzenli eril çoğul, tekil ismin sonuna ûne veya îne ekleri getirilerek yapılır. v. Dişil sözcüğün sonuna ât eki getirilerek yapılan çoğuldur.
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap:
E) i, ii, iv, v