logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Muhasebe Uygulamaları

Soru 1:

A ve ortağına ait komandit şirketi'nin 2017 yılında elde ettiği kar 30.000 TL'dir. Şirketin sermayesi 100.000 TL'dir. İki ortağı olan bu komandit şirkette A komanditer ortaktır ve şirket yönetim görevini üstlenmiştir. Bu nedenle şirket sözleşmesinde kar dağıtımında yönetici ortağa %20 prim ayrılacağı yer almaktadır. Bu bilgilere göre yönetici ortak olan A'ya ayrılacak prim ne kadardır?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi limited şirketlerin tasfiye nedenlerinden biridir?

Soru 3:

Aşağıda verilenlerden hangisi, Türk Borçlar Kanunu’na göre kolektif şirketlerin sona erme sebepleri arasında yer almaz?

Soru 4:

Ülkemizde gerçek kişilerin elde ettiği kira gelirlerinin stopaj oranı kaçtır?

Soru 5:

Birleşmeye katılan şirketlerin alacaklıları birleşmenin hukuken geçerlilik kazanmasından itibaren kaç ay içinde istemde bulunurlarsa devralan şirket, bunların alacaklarını teminat altına alır?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi dönemsellik kavramı gereği dönem ayırıcı aktif hesaplardan biridir?

Soru 7:

Hangisi yasada ve/veya ana sözleşmede öngörülen nedenlerden birinin gerçekleşmesi ile bir karar alınmasına ve ihbarda bulunulmasına gerek kalmadan bir şirketin kendiliğinden faaliyet ortamının sona ermesidir?

Soru 8:

Anonim şirketlerde sermaye artırımı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi limitet şirket kurulurken yerine getirilmesi gereken kurallardan birisidir?

Soru 10:

Şirketlerin birleşmesi aşağıdakilerden hangisinin gerçekleşmesiyle geçerlilik kazanır?

Soru 11:

Şirketler, aralarındaki rekabeti ortadan kaldırmak için birleşebilirler. Şirketler, birbirlerini tamamlayan işlerle uğraşıyorlarsa girdi akışını kolaylaştırmak için birleşebilirler. Şirketler, daha büyük sermaye sağlamak için birleşebilirler. Yukarıdakilerden hangisi ticaret şirketlerinin birleşme nedenleri arasındadır?

Soru 12:

Dönem sonunda yapılan envanter çalışmaları ile hatalı bir kayıt olup olamadığının araştırılmasıyla aşağıdakilerden hangisi amaçlanmaktadır?

Soru 13:

(A) ve Ortakları Kollektif Şirketi' nin 2018 yılı karı 45.000 liradır. Şirketin sermayesi 100.000 lira ve ortakların sermaye payları şöyledir: Ortak (A) 50.000 lira, Ortak (B) 30.000 lira ve Ortak (C) 20.000 liradır. Şirket sözleşmesine göre, önce kardan sermaye paylarına % 15 faiz ayrılacak ve kalan kar ortaklar arasında eşit dağıtılacaktır. Bu bilgilere göre Ortak (A)' nın alacağı kar payı tutarı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi kanunen kabul edilen giderlerden biridir?

Soru 15:

Yapılan envanter çalışmaları sonucunda işletmenin 85.000 Türk lirası kanunen kabul edilmeyen gider olduğu tespit edilmiştir. İşletmenin 2010 yılı kurumlar vergisi (vergi oranı: %20) 47.000 Türk lirasıdir. Bu bilgilere göre işletmenin ticari kârı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

200.000 lira sermayeli Ahmet Şen ve Ortağı Kollektif Şirketi kurulmuş ve iki ortak sermaye taahhütlerinin yarısını nakden şirketin kasasına teslim etmiş, kalan tutar için de birer çek keşide etmişlerdir.Sermaye taahhüdüne ilişkin yapılacak kayıtta aşağıdaki hesaplardan hangisinin borç tarafına kayıt yapılır?

Soru 17:

Sermayesi belirli paylara bölünmüş olan, borçlarından dolayı yalnız mal varlığı ile sorumlu bulunan şirket aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 18:

Değerleme ölçülerinin farklı olması Elde edilen bazı gelirlerin vergi yasaları tarafından vergiden istisna tutulması Gerçekleşen bazı giderlerin vergi yasalarınca gider kabul edilmemesi Ticari kâr ile mali kâr rakamlarının farklı olmasının nedenleri arasındadır?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi kolektif şirketlerin kuruluş işlemlerinde yazılması zorunlu olan bilgilerden değildir?

Soru 20:

İşletme, protesto masrafını tutar olarak fazla yazmıştır. Bu durumda aşağıdakilerden hangisi doğrudur?