logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - İstatistik 1

Soru 1:

3 kez atılan bir zar deneyinde örnek uzayda kaç farklı nokta oluşur nedir ?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi kesikli rassal değişkenler için kullanılan dağılımlardan bir tanesidir?

Soru 3:

X rassal değişkeni ortalaması 150 ve standart sapması 20 olan bir normal dağılıma sahiptir. Buna göre X=100 değeri standart normal dağılımda hangi değere dönüşür?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi kesikli bir rassal değişken değildir?

Soru 5:

3 kez atılan bir zar deneyinde örnek uzayda kaç farklı nokta oluşur denir?

Soru 6:

Zeka ortalaması 100 IQ olan normal dağılımındaki bir topluluğun standart sapması 24 tür. Bu toplulukta IQ su 150 ve üstünde olanlar üstün zekalı kabul ediliyor ise bu topluluktan çekilen her hangi birinin üstün zekalı olma olasılığı nedir.

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi sürekli bir rassal değişkendir?

Soru 8:

formülü ile verilen koşullu olasılık aşağıdaki durumlardan hangisinde hesaplanamaz?

Soru 9:

Aşağıdaki değişkenlerden hangisi sürekli rassal değişkendir?

Soru 10:

Beklenen değer ifadesi hangi kavramın yerine kullanılır?

Soru 11:

Sürekli X rassal değişkeni 10,22 ile 24,32 değerleri arasında düzgün dağılmaktadır. X rassal değişkeninin standart sapma değeri aşağıdakilerden hangisidir ?

Soru 12:

Dört birimden oluşan bir evrenden oluşturulabilecek birbirinden farklı n=2 birimlik mümkün örneklemlerin oluşturulduğunu varsayalım. Herhangi bir birimin yapılacak rassal bir seçimde seçilmesi olasılığı kaçtır?

Soru 13:

Bazen gözlem değerlerinin tümü aynı öneme sahip olmayıp temsil ettikleri değer bakımından farklılık gösterebilirler. Bu durumda aşağıdakilerden hangi ortalama çeşidi hesaplanır?

Soru 14:

P(A) = 0.3 , P(B) = 0.7, P(A?B) = 0.2 ise A veya B olayının ortaya çıkma olasılığı P(AUB) = ?

Soru 15:

Sürekli X rassal değişkeni, 21,51 ile 51,21 değerleri arasında düzgün dağılıma sahip olsun. X rassal değişkeninin ortalaması ve standart sapması aşağıdakilerden hangisidir ?

Soru 16:

P(A\B) nedir?

Soru 17:

I. A ve B olayları ayrık ise P(A?B)= 0 II. A ve B olayları bağımsız ise P(A?B)= P(A)P(B) III. P(A)?0 ve P(B)?0 durumunda A ve B olayları ayrık ise bağımsızdır. Yukarıdakilerden hangileri doğrudur?

Soru 18:

Sürekli X rassal değişkeni, ortalaması 20 ve varyansı 36 olmak üzere normal dağılmıştır. Bu bilgilere göre P ( 17 < X < 28 ) olasılık değeri aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

Ortalaması ve standart sapması olan normal dağılıma ne ad verilir?

Soru 20:

Bir öğrencinin X dersinden geçmesi olasılığı 0.55; Y dersinden geçmesi olasılığı 0.40 ve her iki dersten de geçmesi olasılığı 0.30 ise X veya Y dersinden geçmesi olasılığı nedir?