logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Avrupa Birliği ve Türkiye İlişkileri

Soru 1:

Türkiye – AET ilişkilerinde Geçiş Dönemi ne zaman sona ermiştir ?

Soru 2:

Türkiye ile AB arasında katılım ortaklığı belgelerinin kabul edilip yenilendiği yıllar arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?

Soru 3:

Türkiye AB'ye tam üyelik başvurusunu ne zaman yapmıştır?

Soru 4:

Türkiye’ye AB ’ne resmi adaylık statüsünün verildiği 1999 Avrupa Konseyi Zirve Toplantısı hangi şehirde yapılmıştır?

Soru 5:

Ankara Anlaşması hangi tarihte yürürlüğe girmiştir?

Soru 6:

Avrupa bütünleşme süreci içerisinde yer alan ‘’derinleşme’’ ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

Soru 7:

Avrupa Komisyonu’nun, bir ülkenin AB’ye tam üyelik başvurusu üzerine hazırladığı, ilgili ülkenin tam üyeliğe uygun bir ülke olup olmadığını değerlendirdiği bağlayıcı görüşe ne ad verilir?

Soru 8:

Avrupa Birliği Türkiye’yi Orta ve Doğu Avrupa için oluşturduğu katılma sürecine hangi zirve  ile dahil etti?

Soru 9:

Katılım müzakereleri kaç fasıl altında toplanmıştır?

Soru 10:

Türkiye üyelik hazırlıkları çerçevesinde AB müktesabatının üstlenilmesine ilişkin ilk ulusal programı ne zaman başlamıştır?

Soru 11:

Aralık 2004 Brüksel Zirve Toplantısı kararları arasında  aşağıda sayılanlardan hangisi yoktur?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi müzakere fasıllarından biri değildir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi katma protokol konularından hüküm içermez ?

Soru 14:

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki Ankara Anlaşması, hangi ortaklık anlaşmasının içeriği örnek alınarak hazırlanmıştır?

Soru 15:

I. Avrupa Toplulukları’ndan Avrupa Birliği’ne geçişi temsil eder. II. 1993 yılında imzalanmıştır. III. Avrupa Parlementosu’nun gücü artmıştır. Yukarıda özellikleri verilen anlaşma aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi, Roma Anlaşması’nda, Avrupa Ekonomik Topluluğu’nun üzerine inşa edildiği dört temel özgürlükten birisi değildir?

Soru 17:

Türkiye ile Avrupa Ekonomik Topluluğu arasında ilişkiler ilk defa hangi yılda bir Devlet Bakanlığı düzeyinde ele alınmıştır?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi Türkiye ve AB arasındaki ortaklık rejiminin kademeli şekilde uygulanması ve üç döneme ayrılmasının nedenidir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi Ankara Anlaşması'nın başarıya ulaşamamasının nedenidir/nedenlerindendir?I) Türkiye'nin hazırlık sürecini iyi kullanamamasıII) Türkiye'de bu dönemde yaşanan petrol kriziIII) Türkiye'nin geçiş dönemi için aceleci davranması

Soru 20:

I. Türkiye’nin tam üyelik müzarekeleri süreci “ucu açık müzarekeler” olarak tanımlanmıştır ve bu tanım yalnızca Türkiye’ye mahsustur. II. Komşu ülkelerle olan anlaşmazlıklara Uluslararası Adalet Divanında çözüm aranacaktır. III. AB, Türkiye’deki reform sürecini memnuniyetle karşılamakta ve Türkiye’nin reform sürecini sürdüreceğine olan inancını vurgulamaktadır. Aralık 2004 Brüksel Zirve Toplantısı ile ilgili yukarıda verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?