logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Avrupa Birliği ve Türkiye İlişkileri

Soru 1:

I- 1999 Helsinki zirvesi II- 2004 Brüksel zirvesi III- 1997 Amsterdam zirvesi Yukarıdaki zirvelerden hangileri AB'ye üyelik sürecinde önem taşır?

Soru 2:

I. Belçika, Hollanda, Lüksemburg II. Prusya, Belçika, Hollanda III. Lüksemburg, Eflak, Moldavya IV. Eflak, Belçika, Hollanda V. Belçika, Hollanda, Eflak 1932 yılında Benelüks olarak bilinen bölgesel bütünleşmeyi oluşturan ülkeler yukarıdaki hangi seçenekte doğru verilmiştir?

Soru 3:

Türkiye ile Avrupa Ekonomik Topluluğu Bir Ortaklık Yaratan Anlaşma hangi tarihte imzalanmıştır?

Soru 4:

Türkiye hangi tarih ve AB zirvesinde aday ülke ilan edilmiştir?

Soru 5:

1963 tarihli Ankara Anlaşmasıyla ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi Ortaklık Konseyinin, Ankara Anlaşması'nda yer alan görevlerinden değildir?

Soru 7:

I. 1999-2006 Dönemi II. 2007-2013 Dönemi III. 2014-2020 Dönemi IV. Adaylık Öncesi Mali Yardımlar V. Helsinki öncesindeki dönemi Müzakerelerde Türkiye’nin MEDA programına ilave edilen ek kaynaklar aracılığı ve MEDA II programı ile hibe olarak mali destek aldığı dönem yukarıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

Soru 8:

Ortaklık Komitesi Karma Parlamento Komisyonu Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Gümrük İşbirliği Komitesi Gümrük Birliği Ortak Komitesi Ankara Antlaşması'nın ortaklık konseyinin yardımcı organları hangi şıkta tam olarak verilmiştir?

Soru 9:

Türkiye ile AB arasında 1996 yılında yürürlüğe konan Gümrük Birliği anlaşmasının Türk ekonomisi açısından en önemli etkilerinden biri aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

Lizbon Anlaşması hangi tarihte yürürlüğe girmiştir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi 2004 Brüksel zirvesinde liderlerin gündeminde yer alan konulardan biri değildir?

Soru 12:

8 Haziran 2011 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile hangi kurum görevlerini Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı’na devretmiştir?

Soru 13:

Türkiye AET Ortaklığı’nın Ankara Anlaşması’nda öngörülen ikinci aşaması olan ve Katma Protokol’de saptanan hükümlerle, Türkiye’nin de Gümrük Birliği’nin gerçekleşmesi için yükümlülükler üstlendiği dönem hangisidir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi 15 Aralık 2016'da yapılan Brüksel zirvesinde açılması kararı alınan fasıllardan biridir?

Soru 15:

AB'nin ortaklık anlaşmalarının temel özellikleri dikkate alındığında, aşağıdaki ifadelerden hangisinin bu anlaşmaların amaçlarına uyduğu söylenemez?

Soru 16:

AB’nin üçüncü ülkelerle yaptığı ticaret anlaşmalarında Türkiye üzerinde nasıl bir etki yaratmaktadır?

Soru 17:

25 Mart 1957 tarihinde imzalanan hangi anlaşma ile Avrupa Ekonomik Topluluğu (AET) ve atom enerjisinin barışçıl amaçlarla kullanımını öngören Avrupa Atom Ener­jisi Topluluğu (EURATOM) kurulmuştur?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi 1963 tarihli Ankara Antlaşmasının ekonomik amacı için geliştirilmesi öngörülmüştür?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin müzakerelere fiilen başlayabilmek için AB tarafına bulunduğu iki taahhütten biridir?

Soru 20:

Türkiye –AB Gümrük Birliği aşağıdakilerden hangi ürünü kapsamaktadır?