logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Hava Hukuku

Soru 1:

Aşağıdaki devletlerden hangisi 13 Ekim 1919 tarihli Paris Konvansiyonu hiç katılmamıştır?

Soru 2:

İkinci Uluslararası Hava Hukuku Konferansı nerede yapılmıştır?

Soru 3:

Montreal Konvansiyonuna göre öğrenilmemiş hasarlarda kayıtlı bagajlar için ihbar süresi kaç gündür?

Soru 4:

İlk Uluslararası Hava Hukuku Konferansı hangi tarihte toplanmıştır?

Soru 5:

Türkiye’ de hava hukukuna ait ilk metin olan ve daha çok savunma düşünceleriyle yürürlüğe konulan Sefa^in-i Havaiyeye ait Mena^tık-ı Memnua Nizamnamesi kaç maddeden oluşmaktaydı?

Soru 6:

Uluslararası bir hava hukukunun oluşmasını sağlayan en önemli hamle, 1919 yılında toplanan hangi konferansta atılmıştır?

Soru 7:

ABD’nin sivil havacılık alanında önemli bir konumu olduğundan ABD’yi yeniden kazanmak için başlatılan çalışmalar sonucu hazırlanan Varşova Konvansiyonu'ndaki değişiklik aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8:

Ayrıntı, bir şeyin işletilmesi veya korunması veya ondan yararlanılması için sürekli olarak ona tahsis olunan ve kullanışta o şeye bağlı kılınan ya da takılan veya onunla birleştirilen taşınır mallara ne ad verilir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi satım değişikliği için gerekli belgelerden değildir?

Soru 10:

Şikago Konferansında, ABD'nin aksine, imza koyan (akit) devletlerle sınırlı bir hava seyrüsefer serbestisinin tanınmasıyla sınırlı kalınmasını, tarifeli hizmetlerin kurulacak uluslararası sivil havacılık teşkilatı tarafından kontrol edilmesini ve yönetilmesini savunan tez hangi ülkeye aittir?

Soru 11:

Türk hava hukuku literatürünün tarihçesine bakıldığında, hava hukukuna ait ilk eser olan Türk Tayyare Cemiyeti (Türk Hava Kurumu) hesabına hazırlanıp 1934 yılında bastırılan “Hava Hukuku” adlı eser aşağıdakilerden hangisine aittir?

Soru 12:

Varşova Konvansiyonu’na göre yolcu biletinde ve bagaj kuponunda bulunması gereken kayıtlar arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz ?

Soru 13:

Hava sahası ve hava araçlarının ülkelerin (iç ve dış ) emniyetleri konusunda son derece büyük bir önem taşıması hava hukukunun hangi özelliğini ortaya çıkarmaktadır?

Soru 14:

Aşağıda verilen kaynaklardan hangisi Hava Hukukunun Uluslararası kaynakları arasında yer almamaktadır?

Soru 15:

13 Ekim 1919 tarihli Paris Konvansiyonu esnasında kurulan Uluslararası Hava Seyrüseferi Daimî Komisyonu'nun kısa yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Cape Town Sözleşmesi kaç yılında imzalanmıştır?

Soru 17:

Aşağıda verilen kaynaklardan hangisi Türk Hava Hukukunun ulusal kaynakları arasında yer almamaktadır?

Soru 18:

Batıda hava hukukuna dair ilk düzenleme olan 1784 tarihli emirname aşağıdakilerden hangisi hakkında yazılmıştır?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi hava hukukunun kapsamına girmez?

Soru 20:

Birinci Uluslararası Hava Seyrüseferi Hukuk Kongresi, merkezi Paris’te olmak üzere bir komite kurmuştur. Kurulan bu komite hangi yıl nerede kurulmuştur? Aşağıdaki seçeneklerden hangisi doğrudur?