logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Havacılık Güvenliği

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi çevre güvenliği içerisinde tel örgü unsuruna ait gerekliliklerden biridir?

Soru 2:

Aşagıdaki sistemlerden hangisi manyetik bir alan oluşturarak iletken maddeleri tespit ederek kullanılabilir?

Soru 3:

Terminal giriş kontrol noktalarında hangisi bulunmamalıdır?

Soru 4:

I. Veba, kızamık ve kolera gibi bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engelleyecek tedbirler, antlaşma ülkeleri ve onların işleticileri tarafından alınmalıdır. II. Hava araçlarında taşınan yolcuların isim, kalkış ve varış noktalarını içeren listelerin düzenlenmesi zorunlu ha^le gelmiştir. III. Taşınan kargonun bilgilerini içeren manifestoların hava aracında bulundurulması, bir gereklilik olarak belirlenmiştir. Yukarıda belirtilen kurallar aşağıdaki hangi toplantıda alınmıştır?

Soru 5:

............., yolcunun içerisinden geçtiği, ............. ise güvenlik personelinin kullanabildiği taşınabilir arama cihazıdır. Yukarıdaki boşluklara getirilmesi gereken ifadeler aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

“Bir havaalanında doğrudan uçuş faaliyetlerine dâhil olmayan terminal bina­larını, diğer tüm yapıları, kullanımlı veya boş sahaları içine alan, ana giriş yolu/yolları kontrol noktasından başlayarak hava tarafı dışında kalan havaalanı bölümünü ifade et­mektedir.” Yukarıda verilen paragrafta aşağıda verilenlerden hangisinden bahsetmektedir?

Soru 7:

“Hava sahalarının yasal statüsünün belirlenmesi ve havaaraçlarının, yabancı devletle­rin hava sahasını kullanması ile ilgili kuralların geliştirilmesi amacıyla, Fransa’nın öncülüğünde 27 ülke bir araya gelerek hava seyrüseferine ilişkin yasal düzenlemeler oluşturmaya çalışmışlardır.” Yukarıdaki verilen paragrafta anlatılan olay aşağıdaki hangi tarihte olmuştur?

Soru 8:

Fransa’nın öncülüğünde 27 ülke bir araya gelerek hava seyrüseferine ilişkin yasal düzenlemeler oluşturmaya çalıştığı Paris Konvansiyonu hangi tarihte yapılmıştır?

Soru 9:

Türkiye için güvenlik alanında başlıca iki uluslararası düzenleyici kuruluştan 1944 yılında gerçekleştirilen Şikago Konvansiyonu sonrasında oluşturulmuş kuruluştur?

Soru 10:

Mürettebat ve personel havalimanı giriş kartları kaç yılı aşmayan bir süre için düzenlenir?

Soru 11:

Güvenliğin sağlanması bakımından önemli olan terminal binalarına ilişkin olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır ?

Soru 12:

Antlaşma ülkelerinin havacılık güvenliği ile ilgili ulusal sivil havacılık güvenlik programının, diğer yasal çerçeveyi olusturan düzenlemelerin ve denetim sorumluluklarının belirlenmesi Ulusal Örgütlenme ve Yönetim bölümünün içeriğidir.

Soru 13:

Aşağıda verilenler X-ray cihazlarından geçirildiği zaman hangisinin rengi yanlış verilmiştir ?

Soru 14:

Kargoları x-ray ve PTS-EDS cihazı ile tarayan personel, görüntüleri ara vermeksizin kaç dakikadan fazla inceleyemez?

Soru 15:

Bir havaaracının kargo bölümünde taşınan bagajlara ne ad verilir?

Soru 16:

Havayolu ile taşınan kargonun bilgilerini içeren manifestoların havaaracında bulundurulması hangi konvansiyonda bir gereklilik olarak belirlenmiştir?

Soru 17:

I. İlgili alana girişler, görevlilerce kontrol edilmelidir. II. Yetkisiz girişlere karşı ilgili alanlar kapatılmalıdır. III. Kullanılan önlemlerin güvenliği sağlamada yeterli olması sağlanmalıdır. IV. Biniş kapıları ve check-in gişelerinin sayıları güvenliği artırmak için azaltılmalıdır. Yukarıdaki ifadelerden hangileri apronda alınması gereken güvenlik önlemlerinden biri değildir ?

Soru 18:

Apronda park hâlinde olan havaaraçlarının yolcu-yük alan veya boşaltan havaaraçlarının kullanacakları pozisyonların tel bariyerlerden ve apronda yer alan diğer havaaraçlarından makul ölçüde uzak tutulmasının sebebi nedir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi havaalanı sınırlarındaki temel fiziki güvenlik önlemlerden olan fiziksel engellerden biridir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi apron ile kara tarafını ayırmada kullanılmaktadır?