logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Havacılığa Giriş

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi taşımayı üreterek uçağın uçmasını sağlayan, diğer taraftan motorların çalışması için gereken yakıtı taşıyan elemandır?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından havayolu işletmelerine verilen işletme ruhsatının adıdır?

Soru 3:

Türkiye’nin sivil havacılık personeli yetiştirmek amacıyla kurulan ilk yükseköğretim kurumu olan Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu Anadolu Üniversitesi tarafından kaç yılında kurulmuştur?

Soru 4:

Havada tutunmasını sabit kanatları üzerine havanın gösterdiği dinamik reaksiyon (aerodinamik kuvvet) ile sağlayan, serbest uçuşunu motora ihtiyaç olmadan yapabilen havadan ağır hava aracına ne ad verilmektedir?

Soru 5:

Hava yollarının tarifeli seferlerine bağlı kalmaksızın, işlerinin gerektirdiği anlarda ulaşımını sağlamak amacıyla kullanılan uçaklara ne ad verilmektedir?

Soru 6:

Uçaklarda koltuk aralıklarına konulması gereken mesafenin en az ve en çok olması gereken limiti hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

Soru 7:

Hava aracının ağırlığını dengeleyerek havada tutunmasını sağlayan kuvvet aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8:

‘Bir sistemin ya da bir komponentin standartları ne kadar yakaladığının bir ölçüsüdür’. Burada hangisinin tanımı yapılmıştır?

Soru 9:

“Bakım; bir hava aracı ya da komponentine yenileme, tamir, kontrol, değişim, tadilat ya da arıza giderme işlemlerinden herhangi birinin ya da bir kombinasyonunun uygulanmasıdır. Uçuş öncesi kontroller bir bakım işlemi değildir.”Yapılan tanımlama hangi kurum’aittir?

Soru 10:

Günümüzde kullanılmayan motor türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi geleneksel havayolu işletmelerinin özelliklerinden birisidir?

Soru 12:

Havacılık tarihinde ilk uçağı aşağıdakilerden hangisi  uçurmuştur?

Soru 13:

Hızlanan akışkanın basıncının düşeceğini veya yavaşlayan akışkanın basıncının artacağını, ya da basıncı azalan akışkanın hızlanacağını veya basıncı artan akışkanın yavaşlayacağını, kütlenin ve enerjinin korunumu prensiplerine dayanarak ortaya koyan fiziki kanun aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

Türkiye’de hava aracı bakım personeli ile ilgili düzenlemeler aşağıdaki hangi kurum tarafından esas alınmaktadır?

Soru 15:

Bir hava yolu işletmesi filosunda bulunan uçaklardan ilkini bir yıl içerisinde 340 gün uçuşa vermiş ve toplam 4080 blok saat, ikincisini 355 gün ve toplam 3905  blok saat ve üçüncüsünü  345 gün ve toplam 3450 blok saat yapmıştır. İşletmenin ortalama uçak kullanımı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi uçuşa elverişlilik direktifi teriminin yaygın olarak kullanılan kısaltmasıdır?

Soru 17:

Türkiye’nin en eski havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları’nın kuruluş tarihi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 18:

Uçağın posta taşımacılığında kullanılmasına kaç yılında başlanmıştır?

Soru 19:

Havacılıkta ölçü birimleri aşağıdaki hangi ülke ölçü birimleri esas alınarak düzenlemiştir?

Soru 20:

Günümüz büyük yolcu uçaklarında çoğunlukla aşağıdaki motor türlerinden hangisi tercih edilmektedir?