Satış noktalarında ürünlerin bulunabilirliğini, görünebilirliğini ve satın alınabilirliğini sağlama eylemlerinin tümüne ne ad verilir?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap: A) Teşhir ve tanzim
1- Sözlü veya yazılı yolla gerçekleştirilebilir.2- Planlı bir iletişim biçimidir.3- Firmadan bağımsız bireyler tarafından gerçekleştirilir.4- Firmadan bağımsız araçlar yoluyla gerçekleştirilir.5- Firmanın ürün ve hizmetlerine yöneliktir.Yukarıdakilerden hangileri ağızdan ağıza iletişimin tanımı içerisinde yer alır?
Doğru Cevap: D) 1,3,4 ve 5
Aşağıdakilerden hangisi Tüketici Karar Alma Sürecinde yer alan kişiler arası etkenlerin bileşenlerinden biri değildir?
Doğru Cevap: C) Ahlak
Elde edilen bilgilerin daha ileri aşamalarda saklanmasını ortaya koyan kişisel deneyim alanları aşaması aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: A) Kısa erimli bellek
Bütünleşik pazarlama iletişiminin belirgin yönlerinden olan ve birden fazla iletişim biçiminin ya da aracının birlikte tek ve büyük bir etki yaratması olarak tanımlanan unsur hangisidir?
Doğru Cevap: B) Sinerji
Aşağıdakilerden hangisinde hedef pazar analizinde kullanılan yöntemler doğru olarak verilmiştir?
Doğru Cevap: B) Demografik - Coğrafik - Psikografik - Davranışsal
Satın aldığı bir marka konusunda olumsuz bir deneyim yaşayan bir tüketicinin daha sonraki satın almalarında ilgili markayı tercih etmemesi tüketici karar alma sürecinin hangi aşamasından sonra ortaya çıkar?
Doğru Cevap: C) Satın alma sonrası davranış
1- Bilişsel hassasiyet2- Deneyim alanı3-Kısa erimli bellek4- Uzun erimli bellekYukarıdakilerden hangileri tüketici bilgi işleme süreçlerindendir?
Doğru Cevap: B) 1-3-4
I- Reklamveren hangi araca ne kadar harcama yaptığını bilmek ister II- Reklamveren iletişim faaliyetleri sonucunda ne kadar geri dönüş elde edildiğini bilmek ister. III- İletişim şirketi sonraki faaliyetleri için veri sağlamak ister. Bütünleşik pazarlama iletişimi çabalarının ölçümü ve değerlendirilmesi yukarıda sıralananların hangisi ya da hangilerini gerçekleştirmek üzere yapılır?
Doğru Cevap: E) I, II ve III
Bütünleşik Pazarlama İletişimi Modeli’nde varsa ürün, hizmet, marka ya da kuruluşun yaşadığı iletişim sorununu ya da fırsatını ortaya koyma çabası ne olarak tanımlanır?
Doğru Cevap: C) Durum analizi
Aşağıdakilerden hangisi tüketicinin satın alma karar sürecinde yer alan kişiler arası etkenlerden biri değildir?
Doğru Cevap: E) Çevre
"Marka ya da kurum veya kuruluş hakkında gerek söz yoluyla gerekse de yazı ile ve internet ortamlarının da kullanılmasıyla gerçekleşen, plansız iletişim biçimidir" ifadesi aşağıdakilerden hangisinin tanımıdır.
Doğru Cevap: A) Ağızdan ağıza iletişim
‘……………… internet ortamından her isteyen kişinin yine kendi istediği zaman bir konuyla ilgili görsel veya işitsel kayıtları izleyebilmesi anlamına gelmektedir’ ifadesindeki boşluk aşağıdakilerden hangisi ile doldurulmalıdır?
Doğru Cevap: C) Podcast
Teşhir ve tanzimin tüketicilere yönelik yararları arasında aşağındakilerden hangisi yer almaz?
Doğru Cevap: E) Stok devir hızını artırır.
Durum analizinin önemli bileşenlerinden olan hedef pazarın analizinde en çok kullanılan yöntem aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
Doğru Cevap: A) Demografik Analiz
Aşağıdakilerden hangisi iç halkla ilişkilerin araçlarından biridir?
Doğru Cevap: B) İntranet
Etki - tepki ilkesine dayanan kişilerarası iletişim modelinde aşağıdaki hangi öge bulunmaz?
Doğru Cevap: B) İnternet
Aşağıdakilerden hangisi ürün kavramını tanımlamak için söylenebilir?
Doğru Cevap: A) İhtiyaçları tatmin etmeye yönelik sunulan yararlar bütünüdür
zihninde sahip olduğu imajı grafikleyerek, piyasadaki ürün ya da markaların hangi özelliklerinin önemli olduğunu ve rakip ürün ya da markalarla kıyaslandığında satın alma nedeni teşkil edebilecek boyutları gösteren şekilleri çıkardığında bu durum nasıl ifade edilmektedir?
Doğru Cevap: C) Tüketicilerin algı haritaları oluşturulmuştur
Etkiler hiyerarşisi modeline göre tüketicinin farkındalık aşamasından sonra geçtiği ve sunulan ürünün ihtiyacını ne ölçüde karşıladığını sorguladığı aşama aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: C) Kavrama