Temelde kurum kültürü kaç ana fonksiyonda irdelenmektedir?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap: A) 3
Aşağıdakilerden hangisi kurumsal kimliğin kurum içi hedef ve yararlarından biri değildir ?
Doğru Cevap: D) Kurum adına kamuoyunda güzel bir izlenim bırakmak
Mantık ve rasyonellikle çalışan bürokratik kurumun bir diğer adı aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: A) Rol kültürü
I. İletişim imkanları II. Sosyal alan ve ilişki kurma imkanları III. Personel geliştirme imkanları IV. Eğitim imkanları Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri kurumsal iklimin niteliğini belirleyen faktörlerdendir?
Doğru Cevap: E) I, II, III ve IV
Aşağıdakilerden hangisi iletişim sürecinin önemli bir parçası olan, ürün veya markanın hedef kitle tarafından doğru ve etkin şekilde algılanmasının söz konusu olduğu görsel kimlik yaratma sürecinde ortak anlam yaratma çabasının temel yapı taşlarından birisidir?
Doğru Cevap: D) Geçmiş
I. Yeniden kuruluşII. DeğişiklikIII. Kuruluşun yeniden yapılanmasıIV. Yönetimin değişmesiYukarıdakilerden hangileri bir kurum için kurum kimliği stratejisi geliştirme nedenlerindendir?
Aşağıdakilerden hangisi kurum kültürünün fonksiyonlarından biri değildir ?
Doğru Cevap: B) Kültür, kurum üyeleri için bir kimlik oluşturmaz.
Aşağıdakilerden hangisi kurumsal kimlikte kullanılacak iletişim dilinin özelliklerinden biri değildir?
Doğru Cevap: A) Güçlü
X kurumunda görevli olan bir işçi her fırsatta çalıştığı kurumu eleştirmektedir. Buna karşın bazı çalışma arkadaşları da onun bu eleştirilerinde haksız olduğunu söylemektedir. Bu durum aşağıdakilerden hangisi ile açıklanabilir?
Doğru Cevap: A) Kurum kültürü çalışanların tümü tarafından benimsenmemiştir.
Aşağıdakilerden hangileri kurumun başlıca özelliklerini içermektedir? Kurumlar bir arada yaşayan insanların davranışları ve eylemleri sonucunda oluşur. Kurumlar uzun yaşamlıdır ve zaman içerisinde değişir. Kurumların oluşmasında, kabul edilmesinde ve yaygınlaşmasında bilgi, öğrenme ve tecrübe önemli rol oynar. Her toplumun kendine ait farklı alışkanlıkları, gelenekleri, değerleri ve inançları bulunduğundan kurumlar toplumlarda farklılık gösterir. Kurumlar hem formel hem de informel kurallar bütünüdür.
Doğru Cevap: A) i-ii-iii-iv-v
I. İşletme kimliği II. Bütünsel kimlik. III. Destekli kimlik. IV. Markalaşmış kimlik V. Davranış kimliği Yukarıdaki ifadelerden hangileri görsel kimliğin temel unsurlarıdır?
Doğru Cevap: A) II, III ve IV
I. Güç ve denetim merkezde toplanır. II. Kararlar tepe yönetimdeki kişiler tarafından alınır. III. Birey kuruma değil, kurum bireye hizmet eder. IV. Bireysel çaba veya ödül değil takım çalışması en önemli unsurdur. V. Otorite sahibi olan insanlar baskındır. Yukarıdakilerden hangileri kurum kültürü tiplerinden güç kültürünün özelliklerindendir?
Doğru Cevap: E) I, II ve IV
Aşağıdakilerden hangisi kurum dışında kullanılan kurumsal kimlik bileşenlerindendir?
Doğru Cevap: A) El ilanı
İletişim sürecinin önemli bir parçasıdır. Tasarımcı ve tasarımı izleyen tarafından farklı yorumlanabilir. İletişim sürecinde ara zemin konumundadır. duyu organlarının dıştan aldığı bir nesnenin bilince yansıyan benzeridir. Yukarıda özellikleri verilen ifade aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: D) İmge
Aşağıdakilerden hangisi kurum dışında kullanılan kurumsal kimlik çalışmalarının dışında kalır?
Doğru Cevap: E) Zarf
Kurumlar işlevsel açıdan kaça ayrılırlar?
Doğru Cevap: A) 2
Aşağıdakilerden hangisi stratejik planlamayı diğer planlama türlerinden ayıran özellikler arasında yer almaz?
Doğru Cevap: E) Olaylara reaktif bir yaklaşım sergiler
İlk kurumsal kimlik tasarımcısı olarak tarihe geçen, AEG markası için tek model bir tasarım stilinin formülleştirilmesini sağlayan mimar, öğretmen ve grafik tasarımcı kimdir?
Doğru Cevap: B) Peter Behrens
Web renkleri oluşturmak için web sayfası tasarımında kullanılan program kod sisteminin kısaltması aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: D) HEX
Bir yönetim disiplini ve bilinen alanlar olarak kurumsal iletişim ve halkla ilişkilerin 20. yüzyılın başlarında başlamasına öncülük eden bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: C) Edward L. Bernays