logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - İletişim Bilgisi

Soru 1:

Bilgi (knowledge) Veri (data) Malumat, enformasyon(information) Bilgelik (wisdom) Anlayış, kavrayış (understanding) Yukarıda verilen bilgi hiyerarşisindeki düzeylerin doğru sıralaması hangisidir?

Soru 2:

I. Vurgulama II. Uyarma III. Tekrar etme IV. Yalanlama Yukarıdaki ifadelerden hangileri sözel olmayan mesajların işlevleri arsaında yer alır?

Soru 3:

Bireylerarası iletişimde dinlemek çok önemlidir. Aşağıdakilerden hangisi dinlemenin amaçlarından biri değildir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi iletişim sürecindeki sosyal bağlama örnektir?

Soru 5:

İç mekân – dış mekân; kalabalık – sakin; kamu – özel; birbirine yakın – uzak; sıcak – soğuk; karanlık – aydınlık gibi şeyleri içeren bağlam aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Konuşmayı ses dalgalarının oluşturulması, taşınması ve kulak aracılığıyla algılanması süreci olarak tanımlayan boyut hangisidir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi bireylerarası iletişimin unsurları arasında yer almaz ?

Soru 8:

Bizim asıl mesajımızı göndermeden önce hazırladığımız bilgi aşağıdakilerden hangisi ile tanımlanmaktadır?

Soru 9:

Bir konferans düşünelim. Konu 'Çocuklar Nasıl Başarır?.Konu uzmanı, kendisini dinleyen öğretmenlere bu konu ile ilgili bilgi verip, yararlanılacak stratejileri anlatıyor. Burada kaynak kimdir veya nedir?

Soru 10:

Bir konferansta kendisini dinleyen öğretim üyelerine etkili iletişim metodlarını anlatan uzmanın iletişimdeki rolü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Bireylerarası iletişim, bireysel olmayandan oldukça bireysel olana doğru değişim aşamalarını gösteren bir düzlem üzerindedir. Bireysel olmayanın başında gerçekten birbirini tanımayan insanlar arasındaki iletişim vardır; diğerinde ise birbirini yakından tanıyan insanlar söz konusudur. Aşağıdaki şıklardan hangisinde diğerlerine göre daha bireysel bir iletişim söz konusudur?

Soru 12:

Amerikan İşaret Dili de denilen sağır alfabesi aşağıdaki iletişim davranışlarından hangisinin kapsamına girer?

Soru 13:

Bir iletişim sürecinde ileti ya da mesaj gönderimini başlatan kişiye ne ad verilir?

Soru 14:

Asıl mesajı göndermeden önce hazırlanan bilgi olarak tanımlanan bireylerarası iletişim unsuru aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Bireylerarası iletişimin ilkeleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 16:

Aşağıdaki dil kuramlarının hangisine göre konuşma ilkel insanın coşkusal duygusal deneysel yaşamı ile ilgili rastgele eyleminden ortaya çıkmıştır?

Soru 17:

Kaynak ve alıcı arasındaki ilişkiyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

Soru 18:

Alıcı tarafından gerçekleştirilenokumaların hangisinde alıcı kültürel bağlama ait alt metni sorgular?

Soru 19:

Sözel mesajlar yerine sözel olmayan mesajlar kullanılabilir. O¨rneğin el sallamak ya da el işaretiyle çağırmak gibi. Bir insana negatif bir sözcük kullanmak yerine kötü ve dik dik bakmak yeterli olacaktır. Yukarıdaki ifadede sözel olmayan mesajın işlevlerinden hangisine işaret edilmektedir?

Soru 20:

I. Telaffuz edilen dil evresi II. Kaygı duyma evresi III. Dil öncesi seslenme evresi IV. Doyumsuzluk evresi V. Jest evresi Yukarıdaki ifadelerden hangileri çocukta konuşmanın evreleri arasında yer alır?