logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - İletişim Bilgisi

Soru 1:

Öğretmen ve öğrenci velisi arasındaki mesafe, aşağıdaki alanlardan hangisine örnektir?

Soru 2:

Bireylerarası iletişimin bir unsuru olan bu aşamada, kaynağa karşısındaki üzerindeki etkisi ile ilgili bilgi verir. Bunun üzerine kaynak mesajlarının içeriğini ya da biçimini düzenler, değişiklik yapar, güçlendirir, önemsizleştirir ya da değiştirir. Bu bilgilerden yola çıkarak söz konusu bireylerarası iletişimin unsuru aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Konuşmalarımızda sık sık kullandığımız deyim ya da atasözleri söz konusu edildiğinde iletişimin hangi özelliğinden söz edilyordur?

Soru 4:

İyi bir konuşmacının sahip olması gereken bir özellik olarak, konuşmacının söyledikleri ile yaptıklarının, içiyle dışının ya da kişiliğinin çelişmemesine ne ad verilir?

Soru 5:

Çengel, ana fikir ya da tema ve önserim. Tüm bu ögeleri düzgün biçimde sıralayarak dinleyicilerinizin başlangıçtan itibaren dikkatlerini çekebilmeye, olumlu bir ilk izlenim oluşturmaya ve konuşmanızın ana fikrine onları götürecek bir mantık yolu yaratmaya bir adım daha yaklaşmış olursunuz. Burada sözü edilen iyi bir konuşma stratejine dair bölüm aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Sesli sözel iletişim davranışları Sessiz sözel iletişim davranışları Sesli sözsüz iletişim davranışları Sessiz sözsüz iletişim davranışları Yukarıdakilerden hangileri iletişim davranışları matrisine dahil edilebilir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi iletişim sürecinde mesajın anlaşılmasını engelleyen anlamsal gürültüye örnektir?

Soru 8:

İletişim sürecinde belirleyici olan durum nedir?

Soru 9:

İç mekân – dış mekân; kalabalık – sakin; kamu – özel; birbirine yakın – uzak; sıcak – soğuk; karanlık – aydınlık gibi şeyleri içeren iletişim bağlamı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

Bu bölümde konuşmada belirtilen önemli noktalar tekrar kısaca ifade edilerek dinleyicinin bilgileri hatırlaması ve sağlanır. Bu bölüm konuşmanın sonuna gelindiğini ifade eder.   Konuşma bölümlerine ilişkin yukarıda açıklaması yapılan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Hangi tür gruplardaki iletişimde, her üye hem kaynak hem de alıcı konumundadır?

Soru 12:

Fikirlerimizi iletmek için kullandığımız sözel ya da sözel olmayan sembolleri içeren kavrama ne ad verilir?

Soru 13:

Görme engeli, işitme kaybı, konuşma problemi ya da hafıza kaybı hangi tip gürültüdür?

Soru 14:

Kodlama ve kodaçımı sürecinde ileti ya da mesajın anlaşılırlığına herhangi bir biçimde engel olan etkenlere ne ad verilir?

Soru 15:

Cümlelerden hangileri doğrudur? I. İyi bir konuşmacı her konuda her zaman hitaba hazır olmalıdır. II. İyi bir konuşmacının söyledikleri ile yaptıkları, içiyle dışı çelişmemelidir. III. İyi bir konuşmacı dinleyicilerin duygularını anlayabilmeli ve yönlendirebilmelidir. IV. İyi bir konuşmacı konuştuğu konu hakkında bilgi sahibi olmalıdır. V. İyi bir konuşmacı konuşmasını iyi yapılandırmalıdır.

Soru 16:

İletinin sinyale dönüşmesini sağlayan kaç tür araçtan bahsedilebilir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi sahne korkusuyla baş etmede kişinin daha ileriye gitmesini engelleyen bir cümledir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi temsili araçlara örnek olarak verilemez ?

Soru 19:

Çocukta konuşmanın gelişim evreleri sıralanırken, son evre aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

"İletişim bir süreç olarak ele alındığında bir .................. biçimidir." Boşluğa hangisi gelmelidir?