logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Yeni İletişim Teknolojileri

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi sosyal medyanın kurumlar açısından önemlerinden biri değildir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi bilim kurgu edebiyatının başlıca temsilcilerinden biridir?

Soru 3:

Web 2.0’ın teknolojik temellerine dayanır. Yalnız sunucu tarafından oluşturulan içeriğin değiştirilmesine izin verir. İçerik ve uygulamaların tüm kullanıcılar tarafından katılımcı ve işbirliğine dayalı biçimde değiştirildiği bir platformdur. Yeni nesil web teknolojilerinin Getirdiği kullanıcı kolaylığı ve iletişim hızıyla yakalanan eş zamanlı bilgi paylaşımının takip edildiği  dijital platformdur. Yukarıda sosyal medya ile ilgili verilenlerden hangileri doğrudur?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi sosyal medya platform türleri arasında yer almamaktadır?

Soru 5:

Yapılan tüm eylemlerin gelecek nesiller için kayıt altına alınması dijital iletişimin hangi özelliğini ifade etmektedir?

Soru 6:

Temel amacı, kullanıcılar arasında medya içeriğinin paylaşılmasıdır. Metin, fotoğraf, video ve PowerPoint sunuları gibi çeşitli medya türleri için olabilir. Kullanıcıların kişisel profil sayfası oluşturması gerekli değildir. Bu sayfalar genellikle, topluluğa katıldıkları tarih ve paylaşılan videolar gibi temel bilgileri içerir. Yukarıda verilen tanım aşağıdakilerden hangisine aittir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi iletişim teknolojisi olarak kullanılır?

Soru 8:

Yeni medyanın kişiye özel iletişim kurabilme kabiliyetini açıklayan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

Sağlık alanında kullanılan ve giyilebilir teknolojilere dönüştürülmüş olan algılayıcılardan hangisi kasların elektriksel etkinliğini ölçmektedir?

Soru 10:

Mobil cihazların işlem kapasitesini ve performansını belirleyen en önemli donanım aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi bir mikroblog sitesidir?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisinde sosyal medya pazarlama süreci sıralaması doğru olarak verilmiştir?

Soru 13:

Yaşam günlüğü (lifeloggini) bireyin yaşamına ait enformasyonu sürekli biçimde kendiliğinden yakalayan ve bireyin erişebileceği biçimde kaydeden sistemlere verilen genel bir isimdir. 1980’lerde Steve Mann’ın giyilebilir kamerayı geliştirmesiyle başlayan yaşam günlüğü uygulamalarında yaşam deneyimi verileri, bireyin üzerinde taşıdığı ya da çevresinde bulunan algılayıcılardan, bireyin bir müdahalesi olmadan sürekli biçimde elde edilir. Yaşam günlüğü verilerinin kaynakları adım sayan, mesafe ölçen, uyku süresi ve kalitesini izleyen bileklikler ve saatler olan yaşam günlüğü uygulaması aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi Michio Kaku tarafından savunulan ve teknolojinin geçtiği dört evreden biri değildir ?

Soru 15:

İnsanların yapay zekâ tarihinde zeki ajanlarla (yapay zekâ programlarıyla) iletişiminde dönüm noktası 1964 yılında geliştirilen……………isimli bir psikoterapist uzman sistemi olmuştur. Yukarıdaki boşluğa aşağıdaki kavramlardan hangisi getirilmelidir?

Soru 16:

Android Wear WatchOS Pebble Tizen Yukarıdakilerden hangileri akıllı saatlerde kullanılan mobil işletim sistemlerindendir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi sosyal medyayı geleneksel medyadan farklı kılan özelliklerdendir?

Soru 18:

Aşağıdaki mobil cihazlardan hangisinin ekran boyutu 5,5-7 inç arasındadır?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi büyük verilerin kurumlara sunduğu faydalardandır?