logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Halkla İlişkiler Uygulamaları ve Örnek Olaylar

Soru 1:

Yazılı, görsel ve işitsel medyaya açık olan ve kurumun yönetiminin önemli gördüğü haberlerin aktarıldığı toplantı türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

Bir bölgenin ya da ülkenin farkındalığını ya da imajını geliştirmeye ya da pekiştirmeye odaklı etkinliklere ________ denir.

Soru 3:

Venedik Karnavalı aşağıdaki etkinlik türlerinden hangisine bir örnektir?

Soru 4:

I. Medya ilişkileriII. Kurumsal itibarIII.Kriz yönetimiIV.SponsorlukV. Kurumsal kimlikYukarıdakilerden hangisi ya da hangileri kurumsal sosyal sorumluluk ile ilişkisi olan halkla ilişkiler uygulamalarındandır?

Soru 5:

Eğer bir şirket ağaçlandırma projesine katkıda bulunuyorsa kurumsal sorumluluğun hangi alanıyla ilgileniyordur?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi kontrol edilemeyen bir medyadır?

Soru 7:

Halkla ilişkiler biriminin kurum hakkında kamuoyunun bilgi edinmesini ve anlayış kazanmasını sağlamak amacıyla kitle iletişim araçları aracılığıyla çok sayıda bilgiyi kamuoyuna ulaştırmasına ne ad verilir?

Soru 8:

I. Editörler tarafından yeniden yazılabilmeII. Yazarın adı ile yayınlanmaIII. Yorumsuz şekilde yazılmaIV. Yaşam süresinin uzun olmasıV. Kişisel görüş ve yorumlara yer verilmesiBasın bültenleri, basın makalelerine benzemelerine karşın birçok farklılık taşırlar. Yukarıdakilerden hangileri basın makalelerine ait özelliklerdir?

Soru 9:

I. Bir kasaba, bir şehir veya bir bölge ruhu veya etolojisi ile özdeşleşen etkinlikleri ifade eder. II. Damga vurucu veya markalaşmış olaylar olarak da ifade edilir. III. ; temel olarak farkındalığı arttırıcı özelliklere sahiptir. Yukarıda özellikleri verilen etkinlik türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

Anadolu Üniversitesi mezuniyet töreni için temanın belirlenmesi ve çocuklarının mezuniyetini keyifle ve gururla seyreden ailelerin tatmininin sağlanması etkinlik planlama sürecinin hangi unsurlarındandır?

Soru 11:

Pazarlama stratejilerini uygulamak, etkinlik pazarlamasının hangi sınıf hedeflerindendir?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi etkinlik geliştirme aşamasında yer alan unsurlardandır?

Soru 13:

“1998 yılından bu yana Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Mezuniyet Töreni etkinliğinin her aşaması son derece titizlikle hazırlanmaktadır. Her yıl örgün sistemde okumuş ortalama 5000 mezun öğrencinin katıldığı törene, öğrenci yakınları da davet edilmektedir. Öğretim üyeleri ve öğrencilerin veli ve konukları Eskişehir Atatürk Stadyumu’nda selamlama yürüyüşleri ile başlayan tören, konser ile sona ermektedir. Tarihçesi ile beş satıra sığan bu etkinliğin gerçekleştirilmesi için sadece hazırlık süreci beş ay sürmektedir.” Yukarıdaki metinde halkla ilişkilerin hangi önemli unsuruna örnek verilmiştir?

Soru 14:

Etkinliği yöneten kişilerin etkinliği akıcı ve sorunsuz biçimde gerçekleştirmesi için hazırladığı plan aşağıdakilerden hangi etkinlik plan aşamasını işaret etmektedir?

Soru 15:

I. bir kurumun özlü biçimde profilini veren kısa dökümalardır. II. Ürün raporları kuruluşun, bireyin veya bir olayın kısa özetini editörlere gösterebilmek amacıyla hazırlanır. III. Genellikle basın bültenlerindeki ve belirli olayların geçmiş aşamalarını anlatan makalelerdeki bilgileri desteklemektedir. Yukarıda özellikleri verilen medyaya yönelik kullanılan araç aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Halkla ilişkiler uzmanının medya ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisini bilmesine gerek yoktur?

Soru 17:

Bir ürün, etkinlik ya da organizasyona ilişkin tasarlanmış arzuyu ya da çağrışımı elde etme çabasına ne ad verilir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi kurumsal sosyal sorumluluğun uygulama alanları arasında yer almaktadır?

Soru 19:

Aşağıdaki kurumsal sosyal sorumluluk uygulamalarından hangisinde çalışanlar da işin içine dahil edilerek yetenekleri, fikirleri ve fiziksel işgüçleri değerlendirilir ve kurumun toplumla fiziksel olarak bir araya gelmesine olanak tanınır?

Soru 20:

Kurumların, sosyal bir sorun hakkında farkındalık yaratmak, bağış toplamak, gönüllüleri harekete geçirmek amacıyla gerçekleştirdikleri uygulamalara ne ad verilir?