logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Halkla İlişkiler Uygulamaları ve Örnek Olaylar

Soru 1:

Bireysel ve kurumsal amaçları tatmin edecek değişimleri sağlamak üzere ürün, hizmet ve fikirlerin şekillendirilmesi (üretilmesi), fiyatlandırılması, dağıtımı ve tutundurulmasını (iletişim) planlama ve uygulama sürecine_____ denir. Verilen cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi bütünleşik pazarlama iletişimi mesaj tiplemesinde olan algılanan mesajların özelliğidir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi krizi doğurabileceği fırsatlardan biri değildir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi proaktif kriz yönetimi yaklaşımının bir özelliğidir?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi kurum içi iletişimin etkisini belirleyen içsel faktörlerden biridir?

Soru 6:

“Kriz” kelimesinin kökeni olan Yunanca “krisis” kelimesi ne anlama gelmektedir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi önleyici (proaktif) kriz yönetiminin özelliklerinden değildir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkilerin pazarlamaya olan ilgisinin sebeplerinden değildir?

Soru 9:

Pazarlama stratejisinin geliştirilmesinde aşağıdakilerden hangisinin bir önemi yoktur?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi pazarlama yönelimli halkla ilişkilerin işlevsel sorumluluklarındandır?

Soru 11:

Şirketleri ve onların ürünlerini, tüketicilerin ihtiyaçlarına, ilgilerine, isteklerine ve çıkarlarına göre belirleyen; etkilerin ve bilginin geçerli iletişim yoluyla satın alımıve tüketici tatminini cesaretlendiren programları planlama, yürütme ve değerlendirme sürecine ne ad verilir?

Soru 12:

Bilgi toplamaBilgilendirmeKurum imajı oluşturma ve korumaHedef kitlelerle iletişim sağlamaHedef kitlelerin beklentileri ile kurum performansını aynı çizgiye getirme Sonuçları değerlendirmeYukarıdaki ifadeler kriz döneminde hangi unsurun işlevleri olarak ortaya çıkmaktadır?

Soru 13:

Johnson&Johnson’nın “Tylenol” krizi 29-30 Eylül 1982’de yaşanmıştır, ilacı kullanan 7 kişi hayatını kaybetmiştir. Ürün tahribatının, ilaçlara siyanür enjekte edilmesi ile gerçekleştirildiği öğrenilmiştir. J&J, “Tylenol” krizi’nde çeşitli stratejiler uygulayarak krizden en az zararla çıkmayı başarabilmiştir. Kriz sonrası şirket nasıl bir iletişim planı ile bu krizi atlatmıştır?

Soru 14:

Kriz başladıktan sonra hangi yaklaşımın uygulanması daha uygun olur?

Soru 15:

'Eğitimler, toplantılar, kutlamalar, işletme dışında buluşmak, sürprizler, kültürel olaylar düzenlemek, açık kapı günleri' kurum içi iletişim araçları arasında hangisine örnektir?

Soru 16:

"Bireylerin kurum içinde sahip oldukları sorumluluğun derecesi, bağımsızlığıdır" tanımı, kurum kültürünü oluşturan aşağıdaki temel karakteristiklerden hangisidir?

Soru 17:

1986 yılında Ukrayna’daki (O dönemki SSCB’nin bir parçasıydı) Çernobil Nükleer santralinde bir kaza meydana gelmiş, buradan yayılan radyoaktif madde taşıyan bulutlar Türkiye’ye de ulaşmış ve özellikle de Karadeniz kıyılarını etkilemiştir. Bunun sonucunda Karedeniz’de üretilen çaylarda yüksek oranda radyasyon olduğuna yönelik araştırmalar ortaya konmuştur. Bunun üzerine dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral televizyona çıkarak çay içmiştir.Kriz aşamasında yapılan bu uygulama hangisine örnek teşkil eder?

Soru 18:

Her kurumun kurum içi hedef kitleleri mevcuttur. Kurum içi hedef kitleleri çeşitli faktörlere göre sınıflandırabiliriz. Örf ve adetlerine bağlı olan çalışanlarımızı hangi özelliklerine göre sınıflandırmış oluruz?

Soru 19:

I. Kriz sinyalinin alınmasıII. Krizi çözme yaklaşımıIII. Krizi denetim altına almaIV.Krizin olumlu yanlarının saptanmasıV. Krize hazırlık ve korunmaVI. Kriz sonrası rehabilitasyonVII.Öğrenme ve değerlendirmeYukarıda yer alan kriz iletişim yönetim süreci aşamalarından hangi ikisinin sıralaması yer değiştirilmelidir?

Soru 20:

I- Kriz öncesi dönemII- Krize hazırlık dönemiIII- Kriz dönemiIV- Kriz sonrası dönemV- Krizsiz dönemKriz iletişimin en önemli olduğu üç evre hangi seçenekte doğru verilmiştir?