logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Halkla İlişkiler Uygulamaları ve Örnek Olaylar

Soru 1:

I. Deneyim-yönelme II. Etkiletişim III. Kişisel kabul IV. Dramaturgi Wolhfei ve Whelan’a göre etkinlik pazarlamasının iletişim bağlamında yenilikçi temelleri yukarıdaki hangi unsurlarda ele alınır?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi kurumsal sosyal sorumluluğun kurumlara kazanımlarından değildir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi etkinlik planlama sürecinde göz önünde bulundurulması gereken bir unsur değildir?

Soru 4:

Halkla ilişkiler uzmanlarının kalıcılığı nedeniyle yer almayı daha çok tercih ettikleri medya türü hangisidir?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkiler uzmanlarının medya hakkında bilmesi gereken başlıklardan değildir?

Soru 6:

• El ilanları• Yarışmalar• Özel aktiviteler• Kitapçık, katalog• Kamu hizmetiYukarıda sıralanan işlevler, aşağıdakilerden hangi uygulama alanlarının kesişen işlevleridir?

Soru 7:

I. Ayrıntıdan başlayarak, esasa ulaşmayı hedef alan bir kuraldır. II. Günümüzde renkli haber yazmada kullanılan bu kurala en çok magazin gazeteciliğinde rastlanır. III. İnsanların boş vakitlerinde okuduğu bir dergiye bülten gönderildiğinde bu yöntemi tercih edebilir. Yukarıda özellikleri verilen haber yazım tekniği aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8:

Etkinliğin katılımcıların aklında kalmasını sağlayan planlama süreci aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi 5N 1K daki N lerden biri değildir?

Soru 10:

Kurum ile ilgili etkinlikleri, stratejileri, düşünceleri, olayları vb. içeren, haber değeri taşıyan, önemli bilgiler veren ve medyaya gönderilen yazılı metinlerdir?

Soru 11:

Aşağıda verilen ifadelerden hangisi Wolhfei ve Whelan’ın etkinlik pazarlamasının iletişim bağlamında yenilikçi temelli 4 unsuru arasında yer alır?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi sponsorluk uygulamalarında yer alan unsurlar arasında yer almaz?

Soru 13:

I. Şirketlerin etkinliğin bir parçası olması II. Etkinliğin marka sunumunda bir platform olarak kullanılması III. Ekonomik ve ticari amaçlar IV. Hedef kitleler V. Marka ve etkinlik arasında sıkı ilişki olması Yukarıdakilerden hangileri etkinlik pazarlaması ile etkinlik sponsorluğunun benzerliklerindendir?

Soru 14:

Halkla ilişkiler açısından “kuruluşun dikkate alması gereken, ortak beklentileri olan, kuruluşla doğrudan ya da dolaylı bağı olan insan toplulukları” olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Tüm ekonomiyi ve küresel medyayı etkileme gücüne sahip olan etkinliklere mega etkinlikler adı verilir. Genellikle rekabetçi bir çerçevede tasarlanan büyük olayları kapsar. Aşağıdakilerden hangisi Mega etkinliklere örnek olarak verilebilir?

Soru 16:

I. eğitim ve sağlıkII. iletişim stratejileriIII. çevre ve toplum gelişimiIV. iş faaliyetleriKurumsal sosyal sorumluluk, yukarıdaki hangi konuları destekler?

Soru 17:

Halkla ilişkiler planlama sürecinde "ne yapmalı ve ne söylemeliyiz?" gibi sorular, hangi aşamada sorulmalıdır?

Soru 18:

Rio Karnavalı hangi tür etkinlik örneğidir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi pazarlama karması elemanlarından biri değildir?

Soru 20:

Etkinlik pazarlamasında ürün ya da marka imajını etkilemek, ürün ya da marka farkındalığı sağlamak hangi hedefler arasında yer alır?