logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Halkla İlişkiler Uygulamaları ve Örnek Olaylar

Soru 1:

Kriz yönetimi hangi yıllarda tanınmaya başlamıştır?

Soru 2:

Bireysel ve kurumsal amaçları tatmin edecek değişimleri sağlamak üzere ürün, hizmet ve fikirlerin şekillendirilmesi (üretilmesi), fiyatlandırılması, dağıtımı ve tutundurulmasını (iletişim) planlama ve uygulama sürecine ne ad verilir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi krizin doğurabileceği fırsatlardan biri değildir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi sürekli krizlere örnektir?

Soru 5:

'........kurum üyelerinin organizasyonlarına ait mitleri sembolleri ve kahramanlıkları kutladıkları özel olaylardır.' ifadesindeki boş yere aşağıdakilerden hangisi getirilirse kurum kültürü sembollerinden biri tanımlanacaktır?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi kriz sözcüğünün anlamını ifade eder?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi şirketlerin kriz karşısında gösterdiği savunma mekanizmalarından biri değildir?

Soru 8:

I. Kurumlar çalışanlarını bilgilendirmelidir.II. Kurumlar çalışanlarını motive etmelidir.ııı. Kurumlar çalışanlarını yönetmelidir.Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri kuruluşların kurum içi iletişim aracılığıyla yapması gerekenlerdendir?

Soru 9:

Kurum çalışanları, kurumu ve o kurumda geçerli olan değerleri, normları genellikle  aşağıdakilerden hangisi aracılığıyla tanır, öğrenir ve pekiştirirler?

Soru 10:

Krizler genellikle kayıp yaratan durumlar olmalarının yanında olası fırsatları da doğurabilir. Aşağıdakilerden biri buna uymamaktadır. Uymayan Hangisidir?

Soru 11:

Orkid’in Milli Bayan Voleybol Takımına sponsor olması pazarlama yönelimli halkla ilişkilerde kullanılan stratejilerden hangisine örnek teşkil eder?

Soru 12:

I. Planlanmış mesajlar II. Planlanmamış mesajlar III. Algılanan mesajlar IV. Algılanamayan mesajlar V. Taşınan mesajlar Yukarıdakilerden hangileri bütünleşik pazarlama iletişimi mesaj tiplemesinde tanımlanan kontrol edilebilir ya da edilemez mesaj türlerindendir?

Soru 13:

I. Basın bildirileriII. Ürün duyurumlarıIII. Üst düzey yöneticilerin açıklamalarıIV. Yapılması planlanan reklam çalışmalarının etkinliğine yönelik araştırmalarV. Planlanmış mesajlarYukarıdaki araçlardan hangisi/hangileri proaktif halkla ilişkilerin amaçlarına ulaşmak için kullandığı araçlardan biri değildir?

Soru 14:

I. Demografik özelliklerII. Psikografik özelliklerIII. Coğrafi konumIV. Sosyografik özelliklerKurum içindeki hedef kitle yukarıdaki faktörlerden hangilerine göre belirlenir?

Soru 15:

I. Kriz sinyalinin alınması II. Krize karşı hazırlık ve korunma III. Krizin olumlu yanlarının saptanması IV. Krizi İnkar etme V. Öğrenme ve değerlendirme Yukarıdakilerden hangileri kriz iletişimi sürecinde yer alır?

Soru 16:

Bireylerin üst ve astlarla kurmuş oldukları iletişim düzeni ve sınırlılıklara ne ad verilir?

Soru 17:

Tüketici avukatlarının duyuruları, ürün geri alma, işçi dedikoduları gibi mesajlar bütünleşik pazarlama iletişiminde mesaj tiplemesinde kullanılan mesajlardan hangisine örnektir?

Soru 18:

Halkla ilişkilerin ekonomi açısından işlevleri arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?

Soru 19:

I-Kuruluşun itibarının sarsılması,II-Sorunun çözümlenebilmesi için sürenin çok kısıtlı olması,III-Kuruluş tarafından beklenmeyen bir zamanda meydana gelmesiKrizin tanımlanması için yukarıdaki koşullardan hangilerinin birlikte ortaya çıkması gerekir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden verilen kurum içindeki hedef kitle belirlemede kullanılan faktör eşleştirmesinde hangisi yanlıştır?