Kurumların, topluma karşı sorumluluklarını yerine getirirken, özellikle STK’ların gerçekleştirdiği kampanya ya da etkinliklere katkıda bulunmalarına ne ad verilir?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap: B) Sponsorluk
Türkiye’de en popüler kurumsal sosyal sorumluk hangi alanda yapılmaktadır?
Doğru Cevap: D) Eğitim
Aşağıdakilerden hangisi bir etkinliğin planlama sürecinde yer alan unsurlardan değildir?
Doğru Cevap: E) Araştırma alanının belirlenmesi
Aşağıdakilerden hangisi kontrol edilemeyen bir medyadır?
Doğru Cevap: C) televizyon
Aşağıdakilerden hangisi kriz döneminde medya ile ilişkide dikkat edilmesi gereken temel kurallardan biri değildir?
Doğru Cevap: C) Bilginin yavaş yayılımı sağlanmalı
I. Marka ve Pazar değerinin artması II. Kurumsal öğrenme ve yaratıcılık potansiyelinin artması III. Verimlilik ve kalite artışının sağlanması IV. Yeni pazarlara açılma V. Risk yönetiminin etkin hale gelmesi Yukarıdakilerden hangileri kurumsal sosyal sorumluluğun kuramlar açısından sağladığı kazanımlardandır?
Doğru Cevap: E) Hepsi
"Tüm ekonomiyi ve küresel medyayı etkileme gücüne sahip olan etkinliklerdir. Bu tür etkinlikler genellikle rekabetçi bir çerçevede tasarlanan büyük olayları kapsar. Olimpik Oyunlar, Paralimpik Oyunlar, FIFA Dünya Kupası, Dünya Atletizm Şampiyonası gibi etkinlikler örnek verilebilir." Yukarıdaki tanım aşağıdaki etkinlik türlerinden hangisine aittir?
Doğru Cevap: A) Mega etkinlikler
"2004 yılında bugün olduğu gibi aile içi şiddet ülkemizin en büyük sorunlarından biriydi. “Aile İçi Şiddete Son” projesi bu büyük sorunu çözmek için yola çıktı. Sorun çok karmaşık ve sadece bir KSS projesi ile başa çıkılacak gibi değildi. Fakat projenin en büyük amacı da bu sorunun çözümü için farkındalık ve kamuoyu oluşturulmasıydı. Türkiye’nin kanayan yarası olan aile içi şiddetin çözümüne önemli katkılar veren bu projenin daha sunabileceği pek çok katkı mevcut."Yukarıda anlatılan sosyal sorumluluk projesi hangi konuda yapılmıştır?
Doğru Cevap: E) Toplum gelişimi
I. Yayın politikası II. Baskı tekniği III. Yayın periyodu IV. Yayın alanı V. Okuyucu profili Medya ile ilişkilerde başarılı olunabilmesi için, halkla ilişkiler uzmanı medya aracı ile ilgili yukarıdakilerden hangilerini bilmek zorundadır?
KSS uygulamalarının gerçekleştirilme aşamasında, kurumun hedef kitlesinin yapılan uygulamalardan haberdar edebilmesi için en etkili yöntem aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: C) Medya ilişkileri
Yönetim felsefesi, kurum yapısı, kurum kültürü, içsel güç ve kontrol sistemi ile ilgili olan kurum içi iletişim faktörü aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: B) İçsel faktörler
Aşağıdakilerden hangisi basın bülteni ve basın makalesi arasındaki karşılaştırma için doğrudur?
Doğru Cevap: D) Basın bülteninde özet vardır
Aşağıdakilerden hangisi etkinlik pazarlamasının hedefleri arasında yer almaz?
Doğru Cevap: D) Toplumsal hedefler
I. Tüketiciler ve diğer işletmelerle iyi ilişkiler kurmak ve yönetmek II. Yeni ürün konumlandırmak III. Uzun dönemli satışları arttırmak IV. Halkla ilişkiler Yukarıdakilerden hangileri etkinlik pazarlamasının kurum odaklı hedeflerindendir?
Doğru Cevap: A) I ve II
“Tüketiciler sponsorun ürününü, ürünün sponsorla bağlantısını kurdukları zaman daha iyi hatırlamaktadırlar”. Bu ifade sponsorluğun hangi prensibi ile ilişkilidir?
Doğru Cevap: E) ilişkisellik
Bir halkla ilişkiler çalışmasında broşür, kurumsal dergi, festival gibi çalışmalar olmayabilir ama asla medya ilişkileri dışında bir çalışma düşünülemez. Gene Grobowski profesyonel iş hayatında yaşadığı deneyimleri “medya ilişkilerinin yedi ölümcül günahı” olarak özetlemektedir. Aşağıdaki şıklardan hangisi bu hatalardan biri değildir?
Doğru Cevap: C) Alışılmışın Dışındaki Yöntemlere Güven Duymama
Olimpik Oyunlar, Paralimpik Oyunlar, FIFA Dünya Kupası gibi etkinlikler hangi etkinlik kapsamına girmektedir?
Doğru Cevap: B) Mega Etkinlikler
Basın bültenlerinin “Yedi Unsur Formülünden biri olan ayrıntılar aşağıdakilerden hangisini kapsar?
Doğru Cevap: A) ürünün rengi
Aşağıdakilerden hangisi etkinlik pazarlaması ve sponsorluk kavramlarının benzerliklerindendir?
Doğru Cevap: C) Tutum yaratma, marka farkındalığı, satış geribildirimi, duyurum gibi hedef benzerlikleri.
Cif ile Topkapı Sarayı Dış Yüzeyi Temizleme Projesi” (1998–2000)’hangi tür pazarlamaya örnektir?
Doğru Cevap: C) amaca yönelik pazarlama