logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Medya Sosyolojisi

Soru 1:

Resmî olmayan iletişim (informal iletişim) örgütteki “burada her şey böyle yapılır” sözüyle özetlenebilen bu iletişime aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

Soru 2:

Aydınlanmacı düşünürlerle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Soru 3:

Geçmişte yaşanan tatsız olayların ciddi bir anlaşmazlık durumunda karşısındakinin yüzüne vurulması durumu aşağıdakilerden hangisi ile açıklanabilir?

Soru 4:

Stres ve acil durumlarda vücudumuzda hangi sistem devreye girer?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi pozitivizmin ve sosyolojinin kurucusu olarak bilinen düşünürdür?

Soru 6:

İlk etkileşimin ‘belirsizlikte kişiler arası ilişkiler, iletişimin seviyesi, sözsüz yakın anlatma, bilgi araştırmaları, iletişimin hoşnutluğundaki samimiyet düzeyi, karşılıklı durum, benzerlik ve sevme’ adlı yedi faktörden oluştuğunu savunan kişiler aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi toplumun ve toplum değişiminin olgusal, nesnel ve bilimsel olarak incelenebileceğini ve anlaşılabileceğini savunanlardan değildir?

Soru 8:

Bir haber bülteninde geçen “Dün bir canlı bomba pazar yerinde 15 kişinin canına kıydı” cümlesine dair aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur? i. Haberdeki canlı bomba, eylemle verilmek istenen siyasal "mesajı taşıyan araçtır" ii. Bu eylemle verilmek istenen siyasi mesaj bir tür tehdit olabilir iii. İletişimin konusu yaşanan patlama olayıdır iv. Yapılan bombalı saldırı ile verilen mesajın amacı bir tür güç gösterisi olabilir

Soru 9:

I. Muhafaza etme II. Belirsizlik azaltma III. Yenilik IV. Sermaye oluşturma V. Merkeziyetçi yapıyı teşvik etme Yukarıdakilerden hangisi/hangileri örgüt iletişiminin görevleri arasında yer alır?

Soru 10:

İş iletişimi kapsamında bir amirin çalışanına "şunu yap" demesi nasıl tanımlanabilir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi sözsüz iletişime örnek olarak gösterilebilir?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi örgüt dışı unsurlara bir örnektir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi örgüt yapısı ve ilişkilerininözellikleri arasında değildir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi iletişimde kendini açma davranışının özelliklerinden değildir ?

Soru 15:

Hangi yüzyıl’da sosyal, kültürel ve siyasal yapılar, gözlemle kolayca bilinemeyecek karmaşık süreçlerin ürünü olarak görülmeye başlandı?

Soru 16:

Seçeneklerden hangisi belirsizlikleri azaltarak ya da ortadan kaldırarak bilme girişimi olarak tanımlanan bilimin aşamalarından biri değildir?

Soru 17:

Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 18:

Avrupa’ da kağıt üretimine hangi yüzyılda başlanmıştır?

Soru 19:

I. Firmada çalışanların sayısını azaltma II. Yerelleşme veya küresel yerelleşme III. Reengineering (Yeniden tasarım politikası) IV. Ticarileşme V. Endüstriyelleşme Yukarıdakilerden hangisi/hangileri günümüzde örgüt tasarımı konusunda öne sürülen temel ögeler arasındadır?

Soru 20:

Mısırlılar hangi tarih sıralarında, ana yazı aracı olarak taş ve ağaç yerine papirüs ve fırça kullanmaya başlamışlardır?