logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Kamusal Halkla İlişkiler

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangileri çağımızın yönetim anlayışında olan bilgi yönetiminin avantajlarındandır? I. İşde verimlilik II. Rekabette avantaj III. İletişimde şeffaflık IV. Katılımda demokrasi V. Teknolojik donanım

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi geleneksel medya örneğidir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi web sitelerinin kullanım alanlarından birisi değildir?

Soru 4:

I. Kontrolsüz bir medya olarak oldukça ucuza mal olması II. İstenilen haberlerin ya da tanıtımın çıkması durumunda kurumlara itibar kazandırması III. Kurum reklamlarına yer vermesi IV. Gazeteye gönderilen bültenin haber değerine uygun olması Gazetelere kamusal halkla ilişkiler adına esas gücünü veren olgu/lar nedir?

Soru 5:

Zaman içinde geliştirdiğimiz, içimizde ve düşüncelerimizde var olan bilgi çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Hizmeti iyileştirecek yolların belirlenmesinde en elverişli tekniklerden biri hizmet alanlardan geri bildirim almaktır. Geri bildirimi hem düzenli hem de bir sistematiğe bağlı almaya yönelik tekniklerden biri ise kurum içinde yer alan ….. .. ….. ……nı kurum içinde görünür olacak şekilde bir alana yerleştirmektir. Yukarıda boş bırakılan yer aşağıdakilerden hangisi gelir?

Soru 7:

Kamusal halkla  ilişkilerin faydaları çerçevesinde aşağıdaki ifadelerin hangisi ya da hangileri geçerlidir? i. Gizliliğin azaltılmasında, kurumun işleyişi ve uygulamalarının nasıl yürütüldüğü konusunda halk ve kurum arasında bir köprü görevi görür. ii. Kurum içindeki çatışmaların çözümüne katkı sağlar. iii. Örgütün beklentilerinin yönünü tespit ederek halkı yönlendirir.

Soru 8:

Kamusal halkla ilişkilerde yıllıkların iç paydaşlara katkısı var mıdır?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi kamusal halkla ilişkiler uygulamalarının etkin bir biçimde sonuç vermesi için bu uygulamaların önünde engel oluşturan faktörler arasında değildir?

Soru 10:

Medya ile ilişkileri olumsuz olan kurumlar hangi konuda başarısız olmaktadır?

Soru 11:

Kamusal halkla ilişkilerin iç paydaşlara yönelik yaygın olarak kullandığı tekniklerin başında kurum içi yayınlar gelmektedir. Aşağıdakilerden hangisi kurum içi yayınların odaklandığı konulardan biri değildir?

Soru 12:

I. Çalışanlar kurumun kendilerine verdiği değeri hissettiklerinde verimlilikleri, kuruma bağlılıkları ve motivasyonları artar II. Teknikler hem kurumu tanıtmaya hem de çalışanları bilgilendirmeye yönelik olduğundan kurumun işleyişi hızlanır, işin niteliği artar III. Çalışanların kurumla ilgili sahip oldukları her bilgi dış paydaşların gözünde kurumun itibarına katkı sağlar Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri kurum içi halkla ilişkiler tekniklerini kullanmanın avantajlarındandır?

Soru 13:

"Bir sanat, bir bilim, bir meslek dalında kullanılan yöntemlerin hepsine ......... denir." Yukarıdaki boş bırakılan yere gelmesi gereken uygun kavram hangisidir?

Soru 14:

I. Ulaşılabilir olma II. Soyut olma III. Ölçülebilir olma IV. Ekonomik olarak anlamlı olma Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri halkın beklentilerini öğrenmeye yönelik araştırmaların amaçlarının taşıması gereken özelliklerdendir?

Soru 15:

Kamusal halkla ilişkilerin iç paydaşlara yönelik yaygın olarak kullandığı tekniklerin başında kurum içi yayınlar olarak adlandırılabilecek; gazete broşür dergi megapaper afiş materyallerinden hangileri gelmektedir?

Soru 16:

Vakıf, dernek, sivil toplum örgütü vb. kuruluşlar için alt alan adı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

İnternet ortamında artık pek çok gazetenin, derginin okunabilmesi, haber portalları aracılığıyla günlük gelişmelerin yakından takip edilebilmesi aşağıdakilerden hangisi ile anılır?

Soru 18:

Halkla ilişkiler açısından kamu kurumlarındaki aşırı merkeziyetçi yapının sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

Gazeteciler için ihtiyaçları olan bilgiler konusunda zengin bir içeriğe sahip, kolay ulaşılabilir, ana sayfalar ile güncellenebilir ve sistematik bir veri tabanına sahip olması gereken araç aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

İnternet'i geleneksel medya araçlarından ayıran en temel özellik aşağıdakilerden hangisinde doğru ifade edilmiştir?