Aşağıdakilerden hangisi ürünün özellikleri ile ilgili doğru bir ifadedir?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap: B) Somuttur, fiziksel bileşenleri vardır.
Kriz sırasında kurum kültürü Organizasyon yapısındaki değişimler sonrasında kurum kültürü Ödül sistemleri-Harekete geçirme Organizasyon hedefleri ile bütünleşme İç çevreye adaptasyon Yukarıdakilerden hangileri kurumun bakış açısından kurum kültürünün işlevleri arasında yer almaktadır?
Doğru Cevap: E) I, III ve IV
Aşağıdakilerden hangisi geleneksel liderlik tarzlarından birisidir?
Doğru Cevap: A) Demokratik-Katılımcı Liderlik
I.Örgütler ve yönetim açısından örgütte neyin istenir ve kabul edilir olduğunugösteren ölçütlerdir. II.Örgütsel sorunların kabul edilen çözüm biçimlerini göstermekte ve çözüme yönelik verilecek kararlarda belirleyici olmaktadır. III.Temel kaynağını örgütün üyelerinin kabul ettiği temel inançlar oluşturmaktadır. Maddeler halinde sıralanan özellikler kurum kültürünün hangi seçenekte yer alan unsurunu açıklamaktadır?
Doğru Cevap: E) Değerler
I-Kurum felsefesi II-Kurumsal davranış III-Kurumsal tasarım IV-Kurumsal iletişim Yukarıda verilen numaralandırılmış ifadelerden hangisi veya hangileri kurumsal marka kimliğini meydana getiren unsurlardandır?
Doğru Cevap: E) I, II, III ve IV
Aşağıdakilerden hangisi kurum kültürünü oluşturan unsurlardan birisi değildir?
Doğru Cevap: E) Kurumsal hiyerarşi
1- Bir Kurallar Düzeni 2- Bir Eylem Düzeni 3- Simgeler Düzeni Yukarıdakilerden hangisi / hangileri manevi kültür ögelerini toplumbilimsel analizinin unsurları arasındadır?
Doğru Cevap: D) 1, 2 ve 3
Rekabet üstünlüğü sağlanmaya çalışılır. Pazar odaklıdır. Dış çevreyle ilişkilere, müşterilere ve tüketicilere odaklanılmaktadır. Yeniliğe açıktır. Kurum bir pazar olarak değerlendirilir. Yukarıda özellikleri verilen Deshpandé, Farley ve Webster yaklaşımı türü hangisidir?
Doğru Cevap: A) Pazar kültürü
Aşağıdakilerden hangisi modern liderlik tarzlarından biridir?
Doğru Cevap: D) Etkileşimci liderlik
Grup üyeleri tarafından hissedilen ancak açıklığa kavuşmamış olan ortak düşünce ve arzuları benimsenebilir bir amaç biçiminde ortaya koyan ve grup üyelerinin potansiyel güçlerini bu amaç etrafında faaliyete geçiren kişi aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: C) Lider
İlgi, dikkat ve tüketim için pazara sunabilecek, istek ya da talepleri karşılayabilecek her şeye ne ad verilir?
Doğru Cevap: C) Ürün
Bir kamu kurumunda müdürlük görevine atanan Ahmet Bey'in işleri yaptırmak için çalışanlara sürekli kuralları ve kendi konumunu hatırlatması aşağıda verilen güç türlerinden hangisini kullandığına işaret etmektedir?
Doğru Cevap: E) Yasal güç
isim sembol tasarım Yukarıdakilerden hangisi/hangileri marka kavramı içinde yer almaktadır?
Doğru Cevap: A) I,II,III
Belirli bir insan topluluğunun karakteristik davranış kalıpları, inançları, kurumları ve insan yapımı tüm diğer ürünlerine ne ad verilir?
Doğru Cevap: A) Kültür
Anadolu Üniversitesi'nin "Yaşamboyu öğrenme odaklı bir dünya üniversitesi olmak" şeklinde belirlenmiş olan vizyonu aşağıda verilenlerden hangisinin kapsamında yer almaktadır?
Doğru Cevap: B) Kurum felsefesi
Aşağıdakilerden hangisi bir kurumun "marka elçisi" konumundadır?
Doğru Cevap: C) Yönetim kurulu başkanı (CEO)
Ekonomik kriz dönemlerinde, kaliteden ödün veren markalar, işletmelerinde hangi faktörü iyi yönetememektedir?
Doğru Cevap: E) Kurumsal imaj yönetimi,
Aşağıdakilerden hangisi belirli şartlar altında, belirli kişisel veya grup amaçlarını belirleyerek bu amaçların gerçekleştirilmesi için bir kimsenin başkalarının davranışlarını ve faaliyetlerin etkilemesi ve yönlendirmesi süreci tanımının karşılığıdır?
Doğru Cevap: C) Liderlik
Aşağıdakilerden hangisi liderlik için tatmin edici bir model oluşturan özelliklerdendir?
Doğru Cevap: B) Liderler iş ve birey oryantasyonunu bütünleştirebilmelidir.
Çalışanların organizasyonel hedeeri özümsemesinde sıkça kullanılan bir yöntem..................... Bunlar, kurumun temel değerleri (dinamizm, yenilikçilik vs.) ile uyumlu, aynı zamanda organizasyonel hedefleri benimsetici yönde olmalıdırlar. Boşluğa hangisi gelmelidir?
Doğru Cevap: A) Ödül sistemleri