logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Kurum Kültürü

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi kurum kültürünün öneminin artmasının nedenlerinden bir değildir?

Soru 2:

Yöneticiler, rekabet avantajı fırsatını elden kaçırmamak için hangi kavrama önem vermişlerdir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi kurumsal  imajın bileşenlerinden değildir ?

Soru 4:

Güvenlik, performans, uygunluk, dayanıklılık, servis kolaylığı, estetik ve fiyat uygunluğunu göz önünde bulundurarak ürün ya da hizmet sunan bir kurum, özellikle ne tür bir davranış göstermektedir?

Soru 5:

I. Bağlılık II. Ciddiyet III. İtaat IV. Direnme V. Çalışkanlık Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri liderin çalışanları etkileme girişimlerinin motivasyonel sonuçlarıdır?

Soru 6:

Günümüzde bireyin, grupların, kurumun ve çevrenin davranış biçimlerini inceleyen yaklaşıma ne ad verilir?

Soru 7:

Kurum kültürünün oluşturulması kadar önemli bir diğer konu da kültürün, kurumun yeni üyelerine aktarılması veya kazandırılmasıdır. Kurumdaki _______ uygulamalarının ve alıştırma faaliyetlerinin kültürün geliştirilmesinde ve pekiştirilmesinde büyük önemi vardır. Yukarıdaki boşluğa getirilecek en doğru ifade aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8:

I-İsimler, simgeler ve deneyimler II-Bir ana fikir veya fikirler topluluğu III-İyi özellikler, duygular, tavırlar ve tarz Yukarıda verilen numaralandırılmış ifadelerden hangisi veya hangileri Wally Olins’e göre kurumsal bir markayı oluşturan öğelerdendir?

Soru 9:

Edgar Schein, çalışanların eylemlerini bütünleştirmede etkili olan kaç tane araç ortaya koymuştur?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi kurum kültürünü temel düzeyde anlamak için gerekli kavramlardan biri değildir ?

Soru 11:

''Örgüt kültürü alanında tanınmış bir araştırmacı olan  ______, ne kadar iyi olursa olsun örgüt kültürü ile uyumlaştırılmamış bir yönetim düşüncesinin uygulamada başarılı olamayacağını ifade etmiştir.''Paragrafta _____ ile gösterilen çizgili alanda yer alması gereken isim aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

I. Ürün, fabrikada üretilir. II.Ürünün kişiliği vardır. III.Marka, somuttur ve fiziksel bileşenleri vardır. IV.Marka beynin sağ tarafına hitap eder. Yukarıda ürün ve marka ile ilgili verilenlerden hangileri doğrudur?

Soru 13:

Aşağıdakilerden tehlikelerin farkına varıp itibarı korumaya yönelik itibar yönetimi hangi çeşit itibar yönetimi kapsamında değerlendirilmektedir?

Soru 14:

Deshpandé, Farley ve Webster Yaklaşımı kurum kültürünü aşağıdakilerden hangi sınıflandırmada ele almıştır?

Soru 15:

Kurumsal itibar, kurumun içindeki insanlar tarafından sahip olunan algılamalardır. Kurumsal itibar, kurumun paydaşlarının beklentilerini karşılama yeteneğine ilişkin algılamadır. Kurumsal itibar, uzun dönemde aynı paydaşlar tarafından paylaşılan kuruma ilişkin algılamalardır. İtibar bir işletmenin ya da benzer bir kurumun kilit paydaşlarınca olumlu ya da olumsuz nasıl algılandığıdır. İtibar, kurumların paydaş temsilci gruplarına değerli sonuçlar sağlama yeteneğine ilişkin kolektif değerlendirmedir. Yukarıda verilen "kurumsal itibar" tanımlarından hangileri doğru ifade edilmiştir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi markanın olumlu ve olumsuz imajıyla ilgilidir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi kurum kültürünün, kurum performansı üzerine etkilerinden biri değildir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi güçlü bir kurumsal marka yaratmanın faydalarından değildir?

Soru 19:

Kurumların karşı karşıya kaldığı çeşitli konularda gösterdikleri davranışlara ne denilmektedir?

Soru 20:

Ürünü niteleyen, tanımlayan bir isim, terim, sembol ya da tüm bunların bileşimi olarak ürünü diğer ürünlerden ayıran karaktere ne denilmektedir?