logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Kurum Kültürü

Soru 1:

Kavram Tanım I. proaktif                                   a. tehlikelerin farkına varıp itibarı korumaya                                                         yönelik itibar yönetimi II. defansif-savunma                   b. önceden önlem alınması, planlı itibar                                                                 yönetiminin yapılması III. reaktif-kriz iletişimi-onarım    c. kriz çıktığı anda kriz yönetimi ile itibarın                                                            zarar görmemesine yönelik yapılan onarıcı,                                                      durumu düzeltmeye yönelik çalışmalar Yukarıda itibar yönetimi ile ilgili verilen kavram ve tanımların doğru eşleştirmesi aşağıdakilerin hangisinde verilmiştir?

Soru 2:

İşletme imajı ya da kurumsal imaj olarak adlandırılan içerik hangi yıllarda doğmuştur?

Soru 3:

Hangisi krize neden olabilecek tehditleri içeren zor zamanlarda strateji ve uygulama yöntemleri ile uyumlu, güçlü ve sağlıklı bir kültürün avantajlarından biri değildir?

Soru 4:

Eğer bir değişimin hedefi olan çalışanlar, çalışma ve düşünme biçimi olarak yeni sunulan bu yolu benimserse kendileri ve kurumlarının daha iyi işler çıkaracağına inanmalıdırlar. Yukarıdaki açıklama organizasyon yapısındaki değişimler sırasındaki kurum kültürünü anlatan hangi özelliktir?

Soru 5:

Marka yönetim sistemi rasyonel anlamda ilk kez hangi tarihte ve hangi firma tarafından kullanılmıştır?

Soru 6:

Kurumsal tanımın geçmişle bağlantısı var mıdır?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi Dönüşümcü liderlik özellikleri arasında yer almaz ?

Soru 8:

Aşağıdakilerden sorulardan hangisi bir amaç için itibar oluşturulması için amaçlanan konulardan biridir?

Soru 9:

" Bu kültürün temel hedefleri büyüme ve kaynak yaratmadır. Uyum yeteneği, atiklik, dinamizm, yaratıcılık, esneklik ve girişimcilik bu kültürün belirgin özelliklerindendir. Risk almak, esnek olmak ve tolerans kaçınılmazdır. Başarı ve etkinlik için yeni pazarlar bulma, yeni alanlara doğru genişleme önem taşımaktadır. Danışmanlık, eğitim, mühendislik, yayıncılık, bilgisayar donanımı ve yazılımı gibi sektörlerde bu kültür görülmektedir". Yukarıda tarifi verilen kurum kültürü sınıflandırması hangisidir?

Soru 10:

Beklenmeyen ve önceden sezilemeyen, acele cevap verilmesi gereken, kurumların önleme ve uyum mekanizmalarını etkisiz hale getirerek mevcut değerlerini, amaçlarını ve işleyiş düzenini tehdit eden gerilim durumuna ne ad verilir?

Soru 11:

Bağlılığı arttırmak Davranışların ve tarzın standart örneklerini başarmak Kalite ve servisi sürdürmek Müşterilerin ilgisini çekmek Performansı geliştirmek Yerleşik ve sağlam bir kurum kültürü gerek kurum içi gerekse hedef kitle, pazardaki rakipler ve paydaşlardan oluşan dış çevreyi olumlu yönde etkileyebilen kurumsal bir değişkendir. Söz konusu değişken yukarıda yer alan hangi unsurlar vasıtasıyla yönlendirilebilmektedir?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi kurumsal imajın soyut bileşenlerinden biridir?

Soru 13:

Çalışanların organizasyonel hedefleri özümsemesinde sıkça kullanılan bir yöntemtir. Bu sistemler, kurumun temel değerleri (dinamizm, yenilikçilik vs.) ile uyumlu, aynı zamanda organizasyonel hedefleri benimsetici yönde olmalıdırlar. Yukarıdaki açıklamalar organizasyon yapısındaki değişimler sırasındaki kurum kültürünü anlatan hangi özelliktir?

Soru 14:

Liderlikle ilgili aşağıda verilenlerden hangisi diğerlerinden daha öncelikli bir öneme sahiptir?

Soru 15:

Yüksek kalite Ortak dil Dürüstlük Demokrasi Psikolojik ortam Yukarıda verilenlerden hangileri kurum kültürü içindeki "hakim değerlere" örnek olarak verilebilir?

Soru 16:

I. Üst düzey yöneticilerin gelecekte paylaşmak istedikleri II. Kurum çalışanlarının mütemadiyen akılda tutmaları gerekenler III. Dış paydaşların kurumdan beklentileri Yukarıda açıklaması verilen kavramlar, aşağıdakilerin hangisinde sırasıyla doğru olarak verilmiştir?

Soru 17:

Çalışanlarını dinleyen, onların fikirlerine ve beklentilerine değer veren, hedef gösterip hedefe nasıl ulaşacağı konusundaki kararı kendilerine bırakan liderler hangi liderlik anlayışını benimsemiştir?

Soru 18:

Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi doğrudur?

Soru 19:

Aşağıda verilenlerden hangisi liderin uzmanlık gücünü arttırmada diğerlerinden daha önemli bir yere sahiptir?

Soru 20:

Kurumsal markanın olumlu ve olumsuz imajıyla ilgili boyutu aşağıdakilerden hangisidir?