logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Kurum Kültürü

Soru 1:

Hangisi kurum kültürüne uygun bir tavır olmaz ?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi koyduğu hedeflere kararlı bir şekilde ilerleyen, bu hedeflere ulaşma konusunda gerekli olan zeka, cesaret ve güce sahip olduğuna inanan kişilik tipidir ?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi tüketici için doğru bir kurumsal imajın yararlı işlevlerindendir?

Soru 4:

...................; koordinasyonu ve kontrolü teşvik ettiği, belirsizliği önleyip motivasyonu arttırdığı için organizasyonun etkinliğini ve böylelikle de rekabet şansını yükseltmektedir. Birçok teorisyen, bunun resmin yalnızca bir parçası olduğunu, bir organizasyonun kültürü ile performansı arasındaki ilişkinin her zaman pozitif olmadığını savunmaktadırlar. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi A Tipi kişilik özelliklerinden biridir?

Soru 6:

Miles ve Snow Yaklaşımı'na göre bu kültür, düşük risk almaya, güvenli ve sınırlı bir pazara sahip olmaya yönelmektedir. Risk alma özelliğine sahip olmayan bu kültür tipinde büyüme tercih edilmemektedir. Aşağıdaki kültür tiplerinden hangisi bu tanıma uymaktadır?

Soru 7:

Bir nesnenin, insanların onu nasıl hatırladığı, tarif ettiği ve nasıl ilişkilendirdiğiyle oluşan, o nesnenin nasıl bilindiğine dair anlamlar seti hangi kavramla ifade edilmektedir?

Soru 8:

" Bu kültür, proje, iş, görev, sonuç odaklıdır ve  temel değer iştir; bireysel amaçlardan çok kurumsal amaçlar ön plandadır. Tüm bireyleri kurumsal hedefer doğrultusunda bütünleştiren bir kültür tipidir. Bunun yanı sıra yaratıcılık, rekabet ve hız önemlidir. Bir görevin başarıyla yerine getirilmesi için doğru yeteneklere sahip doğru insanların doğru yerlerde çalışması esastır. En önemli öge bireysel çaba veya ödül değil, takım çalışmasıdır. Değerlendirme kriteri ise işin en iyi ve en kaliteli biçimde tamamlanmasıdır" şeklinde tarif edilen kurum kültürü sınıflandırması aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

Onaylanan davranışlardır. Davranışın yazılı olmayan kural ve standartlarını içerir. Yaptırımı olan kurallar sistemidir. Ödül ve ceza ile garanti altına alınırlar. Yukarıda maddeler halinde açıklanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

Bir insanı belirli bir amaç için harekete geçiren güç örgüt kültürünün hangi fonksiyonuyla ilgilidir?

Soru 11:

Bir toplumun ya da bütün toplumların birikimli uygarlığına, bir dizi sosyal süreçlerin bileşkesine ne ad verilir ?

Soru 12:

“Uyum yeteneği­, ati­kli­k, di­nami­zm, yaratıcılık, esneklik ve gi­r­işi­mci­li­k bu kültürün bel­irg­in özelliklerindendi­r. Ri­sk almak, esnek olmak ve tolerans kaçınılmazdır. Başarı ve etki­nl­ik ­içi­n yeni­ pazarlar bulma, yeni­ alanlara doğru geni­şleme önem taşımaktadır. Danışmanlık, eği­ti­m, mühend­isli­k, yayıncılık, bi­lgi­sayar donanımı ve yazılımı g­ibi­ sektörlerde bu kültür görülmekted­ir.” Yukarıda verilen açıklama Deshpandé, Farley ve Webster Yaklaşımı’na göre hangi kültürü tanımlamaktadır?

Soru 13:

Dışsal açıdan kurumsal davranış biçimlerinden "Ekonomik Davranış" özelliklerinden biri olan ve  "ürünün ambalajı, marka adı gibi konularda gösterilen davranıştır"  şeklinde tanımlanan, ancak kurumun ürünü için geliştirmesi gereken davranış biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

Örgüt kültürü tanımıyla ilgili aşağıdaki açıklamalardan hangisi yanlıştır?

Soru 15:

Deshpandé, Farley ve Webster Yaklaşımına göre, temel hedefleri büyüme ve kaynak yaratma olan kurum kültürü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi kurumsal imaj oluşum ve yönetim modellerinden biridir?

Soru 17:

Kültür kavramının örgütlerle bağdaştırılarak örgüt kültürü kavramının yerleşmesi ve kavramın ilgili literatüre girmesi ne zamandır?

Soru 18:

Aşağıdaki verilenlerden hangisi kurum kültürü öğeleri arasında değildir ?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi manevi kültüre bir örnektir?

Soru 20:

Abratt Modeli'ne ilişkin aşağıdakilerden hangisi doğrudur?