logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - İtibar Yönetimi

Soru 1:

Türkiye’nin ilk itibar yönetim modeli aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

I. Düzenli aralıklarla stratejik araştırmaların yapılması II. Seçilmiş sosyal ortaklarla odak grup çalışmalarının yönetilmesi III. Sosyal ortaklara yönelik özel bir blog/web sayfası oluşturulması IV. Süreli yayınlar ile iletişimin desteklenmesi Yukarıdakilerden hangisi/hangileri şirketin itibar yönetimi çalışmaları kapsamda günümüzde yapılan çalışmalara örnektir?

Soru 3:

RepMan İtibar Araştırmaları Modeli, her bir sosyal ortak için 0-100 arası bir itibar skoru vermektedir. Aşağıdakilerden hangisi ideal itibar skorlarına karşılık gelen puan aralığıdır?

Soru 4:

İtibar yönetimi sürecinde kullanılan benchmark kavramı ne anlama gelmektedir?

Soru 5:

En Beğenilen Şirketler araştırması ile dokuz kriterde şirketlerin performansını sorgulayan ve itibar araştırmalarının yaygınlaşmasına öncülük eden dergi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi kurum itibarının yönetilmesindeki temel boyutlardan biri olan "pazarlama" kapsamında ele alınan unsurlardan biridir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi şirket içerisinde itibar yönetim süreci kapsamında oluşturulacak bir platformun (komite/kurul/çalışma grubunun) görev ve sorumlulukları arasında yer almaz?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi 1990’ların başında geliştirilen ve bugünkü itibar araştırmalarına temel olarak alınabilen modeldir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi kurumların sosyal ortaklarda temsili için yaptıkları arasındadır?

Soru 10:

Yatırımcılara, finansal analistlere ve regülatörlere (düzenleyici kurumlar) göre bir numaralı risk aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Dünyada ilk sosyal raporlamayı üreten şirket aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

Meslek kuruluşları ve sendikaları sivil toplum kuruluşlarından ayıran temel özellik aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

I. Yeni lansman ve faaliyetlere yönelik toplantılara davet edilmeleri II. Çevre, insan hakları, sosyal konularla ilgili bilimsel çalışmalara onların katkılarının talep edilmesi ve yapılan çalışmalarda bu katkılara yer verilmesi III. Şirket içindeki yarışma, ödül vb. çalışmalara kurul üyesi, jüri üyesi olarak sosyal ortakları temsilen katılımcı alınması IV. Yine düzenli aralıklarla yapılan çalışmalarla ilgili onlara geri bildirimde bulunulması Yukarıdakilerden hangisi/hangileri şirketin itibar yönetimi çalışmaları kapsamda günümüzde yapılan çalışmalara örnektir?

Soru 14:

2000’lerin başında geliştirilen 2006 yılında uluslararası bağımsız araştırma şirketi GfK ile yapılan işbirliği sonucu itibar araştırmalarında en yaygın ve en kapsamlı olarak kullanılan model aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi kapsam dışı sosyal ortaklardan biridir?

Soru 16:

"Bir sosyal grup veya toplumun kendi varlık, birlik, işleyiş ve devamını sağlamak ve sürdürmek için üyelerinin çoğunluğu tarafından doğru ve gerekli oldukları kabul edilen ortak düşünce, amaç, temel ahlaki ilke ya da inançlardır." ifadesiyle anlatılmak istenilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi kapsam içi sosyal ortaklardan biridir?

Soru 18:

Şirketin CEO'su eğer itibar yönetiminden sorumluysa aşağıdakilerden hangisi diğer birim yöneticilerinin itibar yönetimi açısından temel görevlerinden biridir?

Soru 19:

I. Aşırı vaatlerde bulunmak II. Çalışanlarınızı rastgele seçmek III. İtibarı pazarlama departmanına bırakmak Yukarıdakilerden hangisi/hangileri Prof. Dr. Gary Davies'ın itibar yönetiminde kaçınılması gereken hata olarak nitelediklerindendir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi elle tutulamayan değerler arasında yer almaz?