logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Halkla İlişkiler Kampanya Analizi

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkiler kampanyalarında durum analizinin aşamalarından biri değildir?

Soru 2:

"Halkla ilişkiler kampanyası mesajın en doğru şekilde hedef kitleye ulaşması için hazırlanan kampanyadır. Halkla ilişkiler kampanyası planlamasında mevcut duruma ve şartlara ve kuruma etki eden tüm iç ve dış faktörleri enine boyuna incelemenin ilk adımını .......... ............. oluşturmaktadır." Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Soru 3:

............................................, kamuoyuna açıkladıkları görüş ve düşünceleriyle nüfuz alanlarındaki kişiler üzerinde etkili olabilen, toplumun çeşitli kesimleri nezdinde ağırlığı olan, belirli bir konuda uzman ya da otorite sahibi insandır. Yukarıdaki metinde boşluk bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru olarak tamamlar?

Soru 4:

Aşağıdaki yazarlardan hangisi örgüt kavramını belli bir işin ve bundan doğan iş bölümünün ortak nihai hedefler doğrultusunda tek bir felsefeyle yoğrulması ve tüm çalışanların bu var olan organik entegrasyona sahip çıkması olarak tanımlamıştır?

Soru 5:

Kurumun deneyimleri ve gerçekleştirdiği uygulamalar sonucu insanların zihninde kuruma dair oluşan izlenim ve görüşlerin tamamına ne ad verilir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi hedef kitlenin sosyolojik özelliklerini ifade eder?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkiler uygulamaları sürecinde yer alan aşamalardan biri değildir?

Soru 8:

Bir kurumun halkla ilişkiler uygulamalarında akla ilk gelen kitle, iç hedef kitle dir. Halkla ilişkiler yazınında genellikle aşağıdakilerden hangisi iç hedef kitle olarak kabul görmektedir.

Soru 9:

Araştırma ve analiz yoluyla halkla ilişkiler problem veya fırsatları tanımlandıktan sonra halkla ilişkiler uygulayıcıları sorunla basa çıkabilmek veya fırsatı değerlendirebilmek için bir strateji geliştirmelidir. Temel stratejik kararların alınmasını ve eylem planlarının oluşturulmasını içeren bu aşama ................. olarak adlandırılmaktadır. Yukarıdaki metinde boşluk bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru olarak tamamlar?

Soru 10:

aşağıdakilerden hangisi stratejik planlamanın özelliklerinden birisi değildir?

Soru 11:

"...., kamuoyuna açıkladıkları görüş ve düşünceleriyle nüfuz alanlarında- ki kişiler üzerinde etkili olabilen kişilerdir." Yukarıdaki ifadede boş bırakılan yere hangi kavram gelmelidir?

Soru 12:

Kurumla ilişkisi başlamış ancak bu ilişkinin kendi yaşamlarındaki etkisinin henüz farkında olmayan topluluk, grup ya da bireylere ne denilmektedir?

Soru 13:

I. Belirgin bir       rekabet            avantajımız    var       mı? II. Yeni bir       pazar   bölümüne       girebilir          miyiz? III. Ürün/hizmet portföyümüzü genişletebilir  miyiz? IV. Yönetimsel problemlerimiz          var       mı? V. Rakiplerimiz zayıf    mı       yoksa  güçlü   mü? VI. Sektörün genişleme       ihtimali           var       mı? VII. Yeni yasal   düzenlemeler  bize     engel   oluşturabilir   mi? Yukarıdakilerden hangileri SWOT Analizinde ürün ya da markanın cevaplaması gereken sorunlarda fırsatları ifade etmektedir?

Soru 14:

Stratejik halkla ilişkiler yönetimi ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?

Soru 15:

Ortaklar Çalışanlar Dağıtıcılar Sendikalar Yukarıdaki maddeler hangi hedef kitleye aittir?

Soru 16:

Organizasyonun amaçlarına en uygun bağlantılarına odaklanma Eyleme yönelme Üstün olma Performans ölçümü Yukarıda verilenlerden hangileri "strateji" ile ilgilidir?

Soru 17:

Hedefler kuruluşun misyon, vizyon, temel değerler ve amaçları ile tutarlı mı Ölçme için hangi verilerin ne şekilde temin edilmesi gerekir? İstenilen sonuçlara ne kadar zamanda ulaşılabilir? Kıyas noktaları nelerdir? Ne kadar gelişme sağlanabilir? Kurumların hedefleri belirlerken yukarıda verilen sorulardan hangilerinin cevapları aranır?

Soru 18:

aşağıdakilerden hangisi stratejik yönetimin yararlarından birisi değildir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi, bir organizasyonu, faaliyeti amaçlarına ulaştırmaya yarayan yolların bütünü olarak karşılık bulur?

Soru 20:

I. Halkla ilişkiler kampanyalarının en temel hedefi, kurumun hedef kitlesiyle etkili ve kalıcı bir iletişim ortamı yaratmasıdır. II. Her kurumun faaliyet alanına, organizasyon yapısına, mali durumuna ve örgütsel amaçlarına bağlı olarak homojen hedef kitleleri söz konusu olabilir. III. Kurumların hedef kitlelerini sağlıklı ve doğru biçimde belirlemeleriyle kampanyanın başarısı arasında doğru bir orantı olduğu söylenebilir. IV. Halkla ilişkiler kampanya uygulamalarıyla hedef kitle nezdinde kurumla ilgili olumlu bir izlenim oluşturulması ve kurumun itibarının yükseltilmesi arzulanmaktadır. Yukarıdakilerden hangileri halkla ilişkiler kampanyaları açısından hedef kitle ile ilişkilidir?