logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Kamu Diplomasisi Ve Uluslararası Halkla İlişkiler

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi uluslararası halkla ilişkilerde evrensel ilkeleri arasında değildir?

Soru 2:

“Çok uluslu bir örgütün, uluslararası bir kuruluşun veya hükümetin, hedef ülkedeki etkinlikler için olumlu bir çevre oluşturma amacı güden, örgütün o ülkedeki ev sahibi halkın çıkarlarına zarar vermeyerek amaçlarına ulaşmasını kolaylaştıran planlı iletişim çalışmaları” tanımı hangi kavramı açıklar?

Soru 3:

Uzun dönemli bir çalışmayı içeren ve  özellikle üniversite düzeyindeki genç nüfus hedeflendiği kamu diplomasisi faaliyetleri hangi uygulama alanı üzerinden yürütülmektedir?

Soru 4:

dinleme savunma kültürel diplomasi değişim diplomasisi verilenler göz önünen alındığında hangileri kamı diplomasisinin bileşenlerindendir?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi kamu diplomasinin özelliklerinden biridir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi kültürel diplomasinin etkileşimde olduğu faaliyetlerden biridir?

Soru 7:

Oldukça sınırlı bir araştırma yapısına sahip olan” kamu diplomasisinde” Amerika Birleşik Devletleri dışındaki ülkelerin kamu diplomasisi programları ve faaliyetleri ile ilgili olarak yeni uluslararası aktörler oluşturulmuştur, aşağıdakilerden hangisi bu aktörlerden birisi değildir?

Soru 8:

Geçen yüzyılda ülkelerin elindeki en önemli stratejik araç olan propagandanın yerini alan olgu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

“Dış politikanın biçimlendirilmesi ve uygulanması için kamunun tutumlarını etkileme çabası” aşağıdaki kavramlardan hangisinin tanımıdır?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi kamu diplomasisi ile ilgili doğru değildir?

Soru 11:

Joseph Nye’ın Gücün Üç Biçimi Tablosuna göre aşağıdakilerden hangisi yumuşak güç unsurlarındandır?

Soru 12:

Yumuşak güç kavramını literatüre kim kazandırmıştır?

Soru 13:

Enformasyonel ve İlişkisel İletişim Modelinde iletişimi ikna ve kontrol amaçlı doğrusal bir bilgi aktarım süreci olarak tanımlayan perspektife ne ad verilir?

Soru 14:

I. İmaj tasarımı II. Planlamak III. Yönetim fonksiyonu IV. Küreselleşme yönetimi Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri halkla ilişkilerin ortak eylem ve kavramlarındandır?

Soru 15:

Askeri ve ekonomik gücün, baskı kurarak karşısındakinin davranışını değiştirme amacıyla kullanıldığı biçimine ne denir?

Soru 16:

I. Alman Goethe Enstitüsü II. British Council III. Fransız Kültür Derneği IV. Konfüçyüs Enstitüsü Yukarıda numaralar halinde yer alan kuruluşlar, kamu diplomasisinin hangi seçenekte bulunan uygulama alanında hizmet vermektedirler?

Soru 17:

Kamu diplomasisinin uluslararası ilişkilerde dikkate değer bir unsur olarak ortaya çıkması ulus-devlet bağlamında değerlendirildiğinde aşağıdaki tarihi olaylardan hangisi ile ilişkilendirilebilir?

Soru 18:

ABD başkanı Donald Trump’ın küresel ısınma ile ilgili bir basın toplantısı yapacağını ve bu toplantıda çeşitli basın temsilcilerinin yanı sıra Twitter uygulaması üzerinden dünya genelinden çeşitli özel ve tüzel kişilerin bazı sorularını da yanıtlayacağını duyurması hangi uluslararası halkla ilişkiler ilkesine örnek olarak gösterilebilir?

Soru 19:

Seçeneklerden hangisi kamu diplomasisi yürüten kurumlar arasında yer almaz?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi bir “yumuşak güç” unsuru değildir ?