logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Radyo ve Televizyonda Program Yapımı

Soru 1:

Program yapım süreci içerisinde, kurgu aşamasından sonra programın süresinin yayın akışı içindeki süreye uygun olup olmadığı kontrol edildiği aşama aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

“Her yaştaki bireyin sürekli olarak yaşam boyu eğitim kapsamında sadece konusu ders olan programlar aracılığı ile değil, farklı program türleri ile de yerine getirilmekte” olan Radyo televizyon işlevinin adı nedir?

Soru 3:

Radyo ve televizyon programlarının yetkili yayıncı veya hizmeti temin edecek kişi veya kuruluş tarafından şifreli veya şifresiz olarak uzayda sinyal iletebilen herhangi bir araç vasıtasıyla yapılan yayın türü hangisidir?

Soru 4:

Yapım öncesi çalışmada ekipte yer alacak kişilerden hangi özellikte olması beklenmez?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi çok sesli program türleri içerisinde yer almaz?

Soru 6:

TV programı yapım sürecinde, yapım öncesinin ilk aşaması aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Konusunda uzman kişilerin toplumun tümünü ya da bir bölümünü ilgilendiren güncel, siyasal, sosyal ve bilimsel konular veya sorunlar üzerinde tartışmaları hangi tür bir program örneğidir?

Soru 8:

Aşağıda verilen hangi durumda yapımcı ve izleyicinin amaçlarının örtüşmesinden bahsedilebilir?

Soru 9:

Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre hangisi kişilerin medya kullanımındaki genel alışkanlıklarını oluşturmaktadır?

Soru 10:

Televizyonda kullanılan yapım unsurları arasında yer alan "İlk sahnede gösterilen kısa ve ani hareket anlamına gelen ve bir olayı duyuran, bilmeceli ve karmaşık niteliği ile izleyicide şaşkınlık ve merak uyandırması" beklenen aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden  hangisi ve ya hangileri bir radyo program yapımında kullanılan temel unsurlardandır? I- İnsan Sesi II- Müzik III- Efektler

Soru 12:

"Adam işinden çıkar, tramvaya biner, pazara uğrayıp alışveriş yapar ve evine döner." Senaryoya göre gerçekleşen bu aksiyon bütününe ne ad verilir?

Soru 13:

Geliştirilmiş öykü aşağıdakilerden hangisini kapsamaz?

Soru 14:

Sayısal medya dosyalarını taşınabilir medya oynatıcılarda veya bilgisayarda oynatılmak üzere internet üzerinden beslemeler yoluyla dağıtma tekniğine ne denir?

Soru 15:

Kitle iletişim araçlarının işlevleri iletişim sürecinde yer alan “kaynak” açısından incelendiğinde, aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilmektedir.

Soru 16:

I. Program metnini dinleyicilerin zihninde canlandırabileceği şekilde oluşturmak. II. Radyo diline özgü işitsel metin yazmak. III. Geçmiş zamanı kullanmak. IV. Kısaltmalardan kaçınmak. V. Konuşma dilini ve üslubunu kullanmak. Yukarıdakilerden hangileri bir radyo programı metnini yazarken dikkat edilmesi gereken hususlar içerisinde yer alır?

Soru 17:

Gazete okuyucusu, radyo dinleyicisi ya da televizyon seyircisinin neden o gazeteyi, o radyo kanalını ya da neden o televizyon kanalını veya programı seçtiği sorusuna yanıt arayan yaklaşım hangisidir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi kitle iletişim araçlarının işlevlerini bilgi verme, ikna etme ve toplumsallaştırma olarak sunar?

Soru 19:

Sayısal medya dosyalarının taşınabilir medya oynatıcılarda veya bilgisayarlarda oynatılmak üzere internet üzerinden beslemeler yoluyla dağıtılma tekniği aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi kitle iletişim araçlarının işlevlerini, iletişim sürecinde yer alan "hedef kitle" açısından incelediğimizde ortaya çıkan bir işlevdir?