logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Kamera Tekniğine Giriş

Soru 1:

Birden fazla mercek içeren, fotoğraf makinelerinde ve kameralarda görüntü toplamaya yarayan iki tarafı açık tüplere ne denir?

Soru 2:

Bir filmle öykü anlatmayı deneyen ilk kişi kimdir?

Soru 3:

Hem ses hem de görüntü aktarımında kullanılan aktarım veya iletim sırasında jenerasyon kaybı olmayan sayısal görsel arabirim aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

Kameranın gördüğü görüntü ile monitörde oluşan görüntü eş zamanlıdır. Bu eşzamanlı görüntü üretme becerisine televizyon literatüründe ne ad verilir?

Soru 5:

Hareketli görüntünün kaydedilmesi hangi gelişme sonucu kimyasal bir süreçten elektronik bir aktarım sürecine dönüşmüştür?

Soru 6:

Teknik olarak hangi objektif normal objektif olarak kabul edilir?

Soru 7:

Görmenin sisteminde hareketin algılanması kuralından yararlanan bu aygıt, bir hareket sürecinin pozlama yolu ile elde edilen durağan görüntülerini eksen üzerinde dönen bir çark yardımıyla yüzey üzerinde gösterebilmektedir.                                                         Yukarda özellikleri verilen araç hangi seçenekte yer almaktadır?

Soru 8:

Kayıt ünitelerini kendi gövdelerinde bulundurabilen, genellikle maç, konser gibi durumlarda kullanılan kamera aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

Optik bükülmeler yoluyla  geniş bir görüntünün sıkıştırılarak dar bir görsel düzleme kaydedilmesine ne ad verilir?

Soru 10:

I. Süper 8II. HI 8III. 16 mmIV. 35 mmYukarıdakilerden hangileri film kamerasıdır?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi değişebilir odak uzaklıklı objektiflerin sabit odak uzaklıklı objektiflere gore avantajlarından değildir?

Soru 12:

"Görüntü sinyalinin karasal olarak iletimini sağlamak amacı ile bir taşıyıcı sinyal üzerine bindirilerek iletilmesi." Aşağıdakilerden hangisinin tanımıdır?

Soru 13:

Bu tür objektiflerde önden arkaya sıralamada cisimler birbirine gerçekte olduğundan daha uzakmış gibi görünür. Objektife doğru gelen ya da objektiften uzaklaşan hareketlerin hızı yükselir, uzaktaki cisimler çok daha küçüktür. Bütün bunlar seyircinin kendini çok daha fazla sahnenin "içinde" hissetmesine yol açar.                            Yukarıda özellikleri verilmiş olan objektif türü hangisidir?

Soru 14:

Bir cihazda şekilde görüldüğü gibi dairenin içine yönelen ok işareti ile gösterilen bağlantı noktası hangi girişin yapılacağı yeri göstermektedir?

Soru 15:

Dar ve kalabalık bir mekanda çekim yapmaktasınız. Hem alan derinliğini arttırmak hem de perspektif yığılmaları azaltarak mekanı daha ferah göstermek istiyorsunuz. Aşağıdakilerden hangisini yaparsınız?

Soru 16:

1861 yılında hangi aygıtın geliştirilmesi ile fotoğrafın resmetme tekniği ile kaydedilmiş görüntülerinin gösterimi yapılabilmiştir?

Soru 17:

Görüntü ve ses aktarımı için kullanılan en yaygın bağlantı çeşidi nedir?

Soru 18:

Kameraya 2 metre uzaklıkta bulunan bir nesnenin netlik ayarı hangi seçenekte doğru biçimde verilmiştir?

Soru 19:

Hareketli görüntünün kişisel olarak izlenebilmesi için Thomas A.Edison tarafından geliştirilen aygıt aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Görüntünün duyarlı bir yüzeyde saptanarak gösterime girmesi kaçıncı yüzyıl ortalarına denk gelmektedir?