Aşağıdakilerden hangisi günün onaylanmış ve geçerli sanat anlayışlarını yadsıyan deneyci sanatçıları ve onların yapıtlarını niteler?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap: C) Avangard sanat
İğne deliği olarak da bilinen,fotoğraf makinelerinin atası olan ve görüntüyü kopyalamaya yardımcı olan teknik hangisidir ?
Doğru Cevap: C) Camera Obscura
Algıda değişmezliği, "sürekli değişen duyusal girdilere rağmen nesnelerin biçimlerini, büyüklüklerini, yerlerini ve renklerini değişmeden algılamamıza verilen addır" diye tanımlayan aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: D) Cüceloğlu
Fotoğrafta, üçüncü boyutu hissettiren durum aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: C) Derinlik
"İmleç pedini kullanarak bir odak alanından diğerine geçebilirsiniz. Otomatik odaklama sistemleri genellikle otomatik pozlama sistemi tarafından uygulanan genel bölgeleri kullanır ve bunları göstermek için tek ekran göstergeleri kullanır. Kullanımdaki netleme alanı genellikle parlak kırmızı bir ışık ile gösterilir. Bu modda, otomatik odaklama sistemi, çerçeveye nerede konumlandırılmış olursa olsun, kameraya en yakın konuyu arar ve buna odaklanır." Yukarıda verilen tanım Otomatik Netleme Parametrelerinden hangisine aittir ?
Doğru Cevap: D) Kullanıcı seçili netleme alanı
Fotoğrafçılığın sanatla ilgili en temel konusu aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: B) Kompozisyon
HDR terimi aşağıdakilerden hangisini tanımlamak için kullanılmamıştır ?
Doğru Cevap: E) TTL
Aşağıdaki sanat dallarından hangisi diğer alanlara göre çok daha geniş sosyoekonomik ve kültürel dağılımı içinde taşır?
Doğru Cevap: D) Sinema
Göz bebeğini küçültüp büyüterek ışığın azlık ve çokluğuna göre görme için gerekli ışık miktarını ayarlamaya yarayan tabakaya ne ad verilir?
Doğru Cevap: D) İris
Kavramsız bilgi, sezgisiz kavram olamayacağını, temel bir kavramın görünüşlerinin farklı yansımalarının sezgiler yoluyla ortaya çıkarak, anlamlandırılabileceğini söyleyen düşünür aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: D) Croce
Görsel okuryazarlıkla ilgili olarak aşağıdakilerden hangileri doğrudur? I. Görsel okuryazarlık sayesinde etik, yasal, sosyal ve ekonomik konuları betimleyen sözel, görsel farkındalıklar gelişir. II. Görsel okuryazarlık becerisi birçok insanın görerek ve aynı zamanda diğer duyusal deneyimleri yaşayıp bu deneyimleri bütünleştirerek gelişebileceği bir yeterliliğine işaret eder. III. Sanatsal, disiplinler arası bir nitelik taşır. IV. Bireyin başkaları ile kasıtlı olarak iletişim kurması için görselleri anlama ve kullanma olanağı sağlayan bir beceri grubudur.
Doğru Cevap: E) Hepsi
Güzelin ne olduğunu, sanatın özünü ve kaynağını, değerini araştıran felsefe dalıdır şeklinde tanımlanan kavram hangisidir?
Doğru Cevap: B) Estetik
"Eğer duyarlılığım olmasaydı, gözlerim görseydi bile kör olurdum" sözü aşağıdakilerden hangisine aittir?
Doğru Cevap: A) Goethe
Hangisi piksellerin saf siyah ve saf beyaz arasında nereye düştüğünü göstermektedir?
Doğru Cevap: A) Histogram
Alan derinliği ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi doğru değildir ?
Doğru Cevap: D) Diyafram derecesindeki sayılar büyüdükçe(22) alan derinliği azalır
“Her çocuk bir sanatçıdır. Asıl sorun çocuğun büyüyüp gelişmesi sürecinde bir sanatçı olarak nasıl korunacağıdır.” diyen ünlü ressam hangisidir?
Doğru Cevap: A) Pablo Picasso
Günümüzde görsel okuryazarlık kavramı içerisinde bazı temsiller yer almaktadır. Aşağıda verilenlerden hangisi bu ögelerden değildir ?
Doğru Cevap: A) Dergiler
Duyguları ve duyarlığı incelemek için estetiği genel bir kavram olarak kullanan düşünür aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: C) Kant
Gümüş tuzlarının ışığa duyarlılığını keşfeden bilim insanı kimdir?
Doğru Cevap: A) Johann Heinrich Schulze
Hangi dönemden sonra sanatçının bağımsızlaşması ve buna bağlı olarak sanat eserlerinin değişmesi, özgünleşmesi ve sanat eserlerinin belirli kesimlerin tekelinden kurtulması söz konusudur?
Doğru Cevap: B) Rönesans