logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Güzel Sanatlar

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi okur odaklı kuramların içerdiklerinden biri değildir?

Soru 2:

1970’li yılların başında analog kasetler kullanılarak sinema sanatından farklı, kendine özgü bir türde genellikle kısa film biçiminde ortaya çıkan sanat dalı nedir?

Soru 3:

Sanatsal düşünce ve estetik kaygılardan yoksun, bir çırpıda algılanmayı, benimsenmeyi hedefleyen olguya ne ad verilir?

Soru 4:

Sinemada çekilen planların senaryoda yeraldığı şekliyle ardı ardına sıralanması işlemine ne denir?

Soru 5:

I-Antik Yunan ve Latin Sanat ve Edebiyatını Örnek Alma II-İnsanı Sanatın Konusu Yapma III-Evrensel Olma IV-Aristokrat Olma V-Dil, Üslup ve Şekil Endişesi Yukarıda belirtilen temel ilke ve nitelikler hangi sanat ve edebiyat dönemine aittir?

Soru 6:

Bir resimde konu olarak bir ya da birden fazla nesnenin, çiçeklerin, meyvelerin, yiyeceklerin ya da ölü hayvanların tasvir edilmesi nasıl adlandırılır?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi Morris Weitz'in "Sanat" anlayışına uygundur?

Soru 8:

Bazı kamusal alanlardaki ağlayan çocuk posterleri, kıraathane ve pide/lahmacun solanlarındaki ucuz manzara resimleri, plastik çiçekler gibi görseller için sanatta kullanılan kavram nedir?

Soru 9:

Mimarlığı ruhun gerçek savaş alanı olarak ve içinde bulunulan zamanın beklentilerinin, mekansal olarak ortaya çıkışı şeklinde tanımlayan mimar aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

Hat sanatında harf ve kelimelerin esre, ötre ve üstün gibi yardımcı elemanlar ile birlikte üst üste ve uyumlu bir şekilde yerleştirilmesi sonucu, ahenkli ve göze hoş gelecek bir şekilde tasarım yapılmasına ne ad verilir?

Soru 11:

16-20 mm odak uzaklığına sahip objektiflere ne ad verilir?

Soru 12:

Matematik ve sanatta, bir bütünün parçaları arasında en yetkin boyutları verdiği sanılan ölçüt aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

Okurda estetik bir haz yaratmayı amaçlayan, dilsel bir sanat alanı ve bu alanda yaratılmış eserlerin hepsi nedir?

Soru 14:

Sinemada normal hareket olarak algılanan görüntü akışında saniye kaç kare görülür?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi Çağdaş Sanat Kuramları arasında yer alan Eser Merkezli Yaklaşımın özellikleri arasında yer almaz ?

Soru 16:

Barok dönemin en önemli bestecisi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

Birbirinin devamı niteliğinde olan ya da birbiri ile karakterler veya konu açısından bağlantılı olan üç esere ne ad verilir?

Soru 18:

Duyarlı madde sürülen yüzeyin ışık ile etkileşimi sonucu ilk gerçek fotoğraf kim tarafından elde edilmiştir?

Soru 19:

I. Senaryoyu, senarist ya da yönetmen yazabilir. II. Çekim senaryosu senaristin işidir. III. Senaryo yazımında dramatik anlatım yöntemi benimsenmiştir. IV. Synopsis’ten sonra treatment (geliştirim senaryosu) aşaması gelir. Senaryo ile ilgili yukardakilerden hangisi/hangileri doğrudur?

Soru 20:

Birbirinden bağımsız olarak gelişen iki ya da daha fazla öykünün iç içe dizilerek kurgulandığı dizim aşağıdakilerden hangisidir?