logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Sosyal Psikoloji 2

Soru 1:

Bir ilkokulda öğrencilerin kendileri gibi olmayan insanlara karşı nasıl davranmaları gerektiği konusunda konuşmalar yapılmıştır. Bir dönem sonunda öğrencilerin diğer ülkelerden insanlara nasıl davrandıkları ölçülmüş ve olumlu bir gelişme kaydettikleri görülmüştür. Bu süreçte aşağıdaki gruplar arası ilişkilerin geliştirilmesi metodlarından hangisi kullanılmıştır?

Soru 2:

Sosyal kimlik yaklaşımı açısından en temel nokta, kitlenin ................ bir olgu olmasıdır. ifadesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

Soru 3:

Kitle üyeleri tarafından paylaşılan ve kitle davranışını mümkün kılan ortak ruh hâli hangi kavramla tanımlanmaktadır?

Soru 4:

Genellikle çok sayıda insanın aynı yer ve zamanda bir uyum içinde, duygusal ve sosyal normları ihlal eden yoğun davranışları için kullanılan terim aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5:

Völkerpsikoloji de denilen halk psikolojisinin kurucusu kimdir?

Soru 6:

Sendika temsilcileri ve işveren temsilcilerinin memur maaşlarına yapılacak zam konusundaki anlaşmazlıklarını karşılıklı görüşerek çözmeye çalışmaları aşağıdakilerden hangisine örnektir?

Soru 7:

"Kitleyle açık açık karşı karşıya gelen bir grup olmadığında bile ha^la^ sembolik bir karşı karşıya gelme söz konusudur olmaktadır" burada bahsi geçen kitlenin karşısındaki grup hangisi olarak görülmektedir?

Soru 8:

“Erkek ve kadınların özellikleriyle ilgili olarak benimsediğimiz kişisel inançlarımızdır” tanımı aşağıdakilerden hangi kavramı açıklamaktadır?

Soru 9:

Charles H. Cooley'e göre birincil grubu niteleyen en temel özellik aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

"Kitlede kişi sayısı fazlalığının verdiği rahatlık duygusu ile sorumluluk duygusunun ortadan kalkmasıdır. Sorumluluk hissi ortadan kalkan bireyler, tek başınayken zaptettikleri içgüdülerini serbest bırakırlar. Hemen eyleme geçmek isterler. Bireyler kendilerinde değildir, iradeleriyle hareket etmezler, bilinçdışılarının egemenliğine girerler."Yukarıda verilen tanım hangi kitleleşme sürecinin açıklamasıdır ?

Soru 11:

"Toplumsal bir olguyu toplumsal düzeyde açıklamak yerine daha alt düzey olan biyoloji ile açıklamaktır." Tanımının karşılığı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde yer almaktadır?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi tipik kadın davranışlarından birisi değildir?

Soru 13:

Kitle konusunda ilk kuramsal çalışma kime aittir?

Soru 14:

"Hemşirelik, sekreterlik kadınlara; tıp, mühendislik, askerlik erkeklere aittir." cümlesi cinsiyet farklılıklarını açklamada aşağıdakilerden hangisiyle açıklanır?

Soru 15:

Kitle üyeleri tarafından paylaşılan ve kitle davranışını mümkün kılan ortak ruh ha^line verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Toplumsal cinsiyet benlik şeması ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Soru 17:

Aşağıdaki kuramlardan hangisi kitle davranışının bireylerin kitle üyeleriyle özdeşleşmesi sonucu ortaya çıktığını iddia etmektedir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi kendini sunmanın etkili bir stratejisi değildir?

Soru 19:

Kitleleşme sürecinde bulaşma ve telkine açıklık süreçlerinin arasında nasıl bir ilişki vardır ?

Soru 20:

Grup üyeleri birbirlerini benimseyip kabul ettikten sonra grup, çeşitli konulardaki duygu ve fikirlerini daha açıklıkla tartışmaya başladıkları grup gelişim süreci hangisidir?