logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Sosyal Psikoloji 1

Soru 1:

Uyarılmış (harekete geçmiş) psişik enerjinin harcanması ve sistemin tekrar psikolojik denge durumuna dönmesi, aşağıdaki hangi saldırganlığı azaltma yöntemlerinden hangisidir?

Soru 2:

Çoğunluğun söz birliğinin bozulmasına ilişkin deneyler aşağıdakilerden hangisini gösterir?

Soru 3:

"Sınav öncesi bir bardak kahve alıp dikkatinizi toplamak ve kendinize gelmek istiyorsunuz. Kantine gittiğinizde ise uzunca bir kuyruğun olduğunu görüyorsunuz. Kahve almak için kuyruğa girdikten yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra sıra size geliyor. Fakat ne yazık ki kahvenin bittiğini öğreniyorsunuz" Anlatılan hikayede saldırganlığın hangi model ile açıklanması daha olasıdır?

Soru 4:

İtaat tanımı gereği ............. bir ilişkiyi, yani asimetrik bir .... ilişkisini zorunlu kılar. Cümledeki boşluklara aşağıdakilerden hangi ikili gelmelidir?

Soru 5:

I. İpuçlarının yoğun olması II. Mesajın güçlü olması III.Kişinin yeteneğinin olması IV. Kişinin motivasyonunun olması Yukarıdakilerden hangileri mesajı öğrenmeleri ile ilgili değildir?

Soru 6:

Bilim insanları, filozoflar ve diğer tüm düşünürler, saldırganlığın kökeni ile ilgili aşağıdakilerden hangisi arasında tam bir fikir birliğine varamamışlardır?

Soru 7:

Kişi tarafından değerli görülen bir amaca ulaşmak için gösterilen saldırganlığa ne ad verilir?

Soru 8:

Tüm sosyal bağlamlarda genellikle psikolojik tepkisellikten dolayı sosyal etkiye karşı çıkmak aşağıdakilerden hangisi ile adlandırılmaktadır?

Soru 9:

Birisine yarar sağlama ya da onu zarardan, kötülükten koruma dışında herhangi beklentisi olmayan yardım davranışına verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

Birey, bir davranışı yaptı ya da yapmadı diye ödül aldığında (aferin denildiği, başının okşandığı, gülümsendiği, maddi bir karşılık verildiği vb.) o davranışı benimser. Buna karşılık yaptığı bir davranış ceza gördüğünde ya da hoş karşılanmadığında o davranış benimsenmez. Özgeci davranışı sağlayan bu açıklamalar hangi öğrenme kuramıyla ilişkilidir?

Soru 11:

I. Nötrleme II. Birleştirme III. Güçlendirme Rosenberg ve Abelson, bilişsel dengeleme kuramında yukarıdaki öğelerden hangilerini eklemişlerdir?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi “labaratuvar deneyleri”nin sınırlılıklarından değildir ?

Soru 13:

Şema edinimi ve gelişiminin süreciyle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Soru 14:

Kişinin kendi görüşünden farklı bir görüş duyduğunda, karşıt görüşü olduğundan daha aykırı görmesi ve ret alanına itmesi tutumuna ne ad verilir?

Soru 15:

Aynı demografik özellikleri gösteren, birbirine benzeyen insanların ilişki kurma eğilimine ne ad verilir?

Soru 16:

Kişi iletişimde sadece tek taraf var gibi düşündüğünde oluşur. Kişinin dikkati karşısındakine yoğunlaşmaz, kendisindedir. Önemli olan karşısındakinin anlaması değil, kendisinin söylemesidir. Tanımı verilen iletişim çatışması türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

Kişilerin inançları, düşünceleri ve tutumlarıyla, gerçek hayatta karşılaştıkları durumlar ya da yaptıkları davranışlar arasında meydana gelen tutarsızlığın yarattığı rahatsızlık durumu ile ilgili kuram hangisidir?

Soru 18:

I. Kaynak II. İleti III. Hedef IV. Geri bildirim Yukarıdakilerden hangisi/hangileri iletişimin en temel öğeleri arasındadır?

Soru 19:

Mesajı Öğrenme Tezi’ne Göre, Etkili İletişimin Unsurları ve Sahip Olunması Gereken ileti özelliklerinden hangisi aşağıda verilmemiştir?