logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Aile İçi Uyumlu Etkileşim

Soru 1:

Amato, Loomis ve Booth’un 1995 yılında yaptığı çalışmanın sonuçlarına göre, ebeveynler arasındaki …………….. çatışmaya maruz kalmak, çocuklarda ……………. problemlerle ilişkiliyken, …………………… çatışma ............................ problemlerle ilişkili bulunmuştur.

Soru 2:

I. Çocuklar boşanmanın ardından duygusal olarak üzüntülü ve sıkıntılı olurlar II. Çocuklar ebeveynlerinin arasında kalmaktan dolayı kendilerini kaygılı ve depresif hissederler. III. C¸ocuklar iki ebeveynine de büyük bir sadakatle bağlıdırlar, bu yüzden onlardan birini seçmek zorunda bırakıldıklarında çok büyük stres yaşarlar. IV. Çocuklar maddi sıkıntı çeker. Yukarıdakilerden hangisi boşanmanın kısa süreli olumsuz etkileri arasında sayılır?

Soru 3:

Aile yaşam döngüsünde; eşlerin birlikte yaşama becerileri geliştirmek, hem kendi hem de eşlerin aileleriyle ilişkiler kurmak ve aile olarak çevre ile ilişkileri geliştirmek durumunda olduğu dönem aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi çocuklarda benlik saygısını kazandırma amacıyla, ebeveynlerin çocuklarına duyduklarını güveni göstermek amacıyla kullandığı cümlelerden biridir?

Soru 5:

Çocuklar aşağıdaki seçeneklerde yer alan yaş dönemlerinden hangisinde boşanma sürecinde ebeveynleri tarafından onaylanmayan kötü davranışlar sergilediklerini düşünmektedirler?

Soru 6:

Boşanmayı çocuklar açısından bir yıkım olarak gören ve boşanmayla birlikte okul değiştirme, ta­şınma, büyükanne ve büyükbabayla olan ilişkilerin kesilmesi yaşantılar olarak gören model aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Aileyi güç temelindeki bir hakimiyet kurumu olarak tanımlayan kuram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi boşanma ile çocuğun uyumu arasındaki ilişkide düzenleyici faktörlerden biri değildir?

Soru 9:

Aşağıdaki davranış ve/veya düşüncelerden hangisi ergenlerdeki egosentrik düşünce yapısının bir sonucu değildir?

Soru 10:

Muhatabın konuşmasını sağlamak ve ondan bilgi almak amacıyla sorulan soru tipi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi geleneksel bir aile tipidir?

Soru 12:

Aşağıda sıralanan özelliklerden hangisi 3-5 yaş arası çocukların boşanmaya karşı gösterdikleri tepkilerden biridir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi çocuğun boşanmanın sebeplerini ve sonuçlarını anlamada çok zorlandığı daha fazla kaygı hissettiği ve kendini daha çok suçladığı yaş grubu olarak tanımlanmaktadır?

Soru 14:

Ebeveynlerin boşanmasının çocuklar üzerindeki etkisinin yetişkinlikte de devam etme nedenlerine yönelik olası açıklamalardan hangisi, boşanmayı çocuklar açısından bir yıkım olarak görmektedir?

Soru 15:

Çocuğun bir dizi sistem ile karşılıklı etkileşerek davranış ve gelişimini ilerlettiğini ileri süren ve gelişim ve değişimin içinde bulunduğu çevrenin şartları arasındaki etkileşim sonucunda gerçekleştiğini ileri süren kuram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi, çocukların boşanmayı anne babalarının problemi olarak algılama eğilimlerinden dolayı, boşanmayla ilgili bütün olumsuz duygularını ebeveynlerine yönelttikleri yaş dönemidir?

Soru 17:

Gottman oranına göre bir romantik ilişkinin yürümesi için olumlu etkileşimlerin oranının olumsuzların kaç katı olması gerekir?

Soru 18:

Aşırı müdahalede bulunma, suçluluk yaratma, utandırma, sevgiyi geri çekme ve disiplin amaçlı aşırı mesafeli davranma gibi çok sayıda ebeveyn davranışına ne denir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi ailenin geçiş dönemlerine örnek oluşturmaz?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi bütün aileleri kapsayan bir yaşam döngüsü modelinin ortaya konamayışının en önemli nedenidir?