___________ dönemde sorun yaşayan insanlarda "Başkalarına göre ben kimim?" sorusu çok önemlidir ve dış dünya endeksli düşünceler hakimdir. Yukarıdaki boşluğa dönemlerden hangisi gelmelidir?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap: E) Oral dönem
Herhangi bir fizyolojik nedeni olmayan ve de bulgulanamayan ancak ilgili hastalıkla aynı semptomları (belirtileri) gösteren bozukluklara ne ad verilir?
Doğru Cevap: A) Somatoform
Düşünce, konuşma, devinim ve fizyolojik işlevlerde yavaşlama Değersizlik, güçsüzlük, isteksizlik, karamsar duygu ve düşünce Derin üzüntülü, bunaltılı bir duygu durum Yukarıdaki maddeler aşağıdaki hangi Ruh Sağlığı kavramı ile açıklanabilir?
Doğru Cevap: D) Depresyon
I. Gerçek ile masalı birbirinden ayırt edemez. II. Olayları başkalarının gözünden görmeye başlar. III. Cansız nesnelere canlıymış gibi yüklemelerde bulunur. Yukarıdakilerden hangisi/hangileri erken çocukluk dönemde görülen bilişsel özelliklerden birisi değildir ?
Doğru Cevap: B) Yalnız II
Sağlıklı beslenmenin anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: E) Tüm temel besin ögelerinin günlük gereksinimi karşılayacak şekilde yeterli ve dengeli miktarda tüketilmesidir.
Saplantılı düşünceleri kovmak ve rahatlamak için yapılan ve yine istem dışı olarak tekrarlanan davranışa ne ad verilir?
Doğru Cevap: D) Kompulsyon
''Kaynak birim (gönderici) ve hedef birim (alıcı) arasında yapılan iletişimin her iki birim tarafından da bilinen yapıya sahip olmasıdır.'' Yukarıda verilen ifadede hangi kavramın tanımı yapılmıştır?
Doğru Cevap: C) Kod
''İnsan varolduğu günden bu yana hemen her şeyi merak etmiş ve araştırmış ancak bir şeyi unutmuş, kendini” sözü kime aittir ?
Doğru Cevap: D) Platon
Bebeğin bakıcısının depresyona girmesi ya da bakıcının bebeği istismar etmesi durumunda bebekte oluşan bağlanma şekli aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: A) Dağınık/Yönsüz bağlanma
Aşağıdakilerin hangisi son çocukluk döneminin özellikleri arasında yer almaz?
Doğru Cevap: A) Bilişsel ve sosyal becerilerde yavaşlama görülür.
“Bireyin içine doğduğu aile ve kültür ortamının çocuk yetiştirmeye ilişkin tutumları, çocukla etkileşim şekilleri, bilgiyi işleme, biçimleri, uyaran zenginliği vb. faktörler bilişsel gelişimi o yönde etkiler.” Piaget’e göre bilişsel gelişime etki eden bazı faktörler vardır. Yukarıdaki paragrafta bilişsel gelişime etki eden hangi faktör anlatılmıştır?
Doğru Cevap: C) Sosyal etkileşim
Bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak bir birey ya da grup tarafından diğerlerine zarar vermek amacıyla yapılan kasıtlı ve düşmanca davranış içeren zorbalık türüne ne ad verilir?
Doğru Cevap: B) Siber zorbalık
Doğuştan gelen ve evrensel olan dört temel otantik duygu vardır. Hangisi bunlardan biri değildir?
Doğru Cevap: D) mutluluk
Aşağıdakilerden hangisi çocuğu etkili dinlemenin yollarından biri değildir?
Doğru Cevap: C) Bir şeyle meşgul olurken bile onu dinlemek
Bireyin olaylar, durumlar ve kişiler karşısında sergilediği inanç, tutum, tavır, davranış ve düşünce sistemleri ile bunlara temel oluşturan kalıtımsal özelliklerinin ve yaşadığı sosyal çevre edinimlerinin bütünüdür. Bireyin evrimsel, toplumsal ve bireysel düzeyde ahlaki değerleri ile ortaya koyduğu inanç, tutum, tavır, davranış ve düşünce sistemidir. Bireyin doğuştan getirdiği ve değiştirilemeyen özellikleridir. Yukarıda tanımları verilen kavramlar hangi seçenekte doğru şekilde sıralanmıştır?
Doğru Cevap: A) Şahsiyet - Karakter - Mizaç
Aşağıdakilerden hangisi kişilerarası iletişime örnek olabilecek bir ilişki biçimi değildir?
Doğru Cevap: A) Benzerlik ilişkisi
Aşağıdakilerden hangisi iletişim engelleri arasında yer almaz?
Doğru Cevap: E) Empati kurma
Aşağıdakilerden hangisi başarılı bir iletişimin unsurlarından biri değildir?
Doğru Cevap: D) Disipliner davranmak
Aşağıdakilerden hangisi çocuğun bakıcısı ile arasındaki iletişime bağlı olarak geliştirdiği zihinsel modele göre bir bağlanma şekli değildir?
Doğru Cevap: C) Kayıtsız bağlanma
Kişiliğin neye göre ve nasıl tanımlanacağı karmaşık olsa da , aşağıdakilerden hangisi kişilik ile ilgili ortak unsurlardan biri değildir ?
Doğru Cevap: E) Karakter ile eş anlamlılık gösterir.